Artikel top billede

Eksperter: Sikkerhed skal være indbygget

Man køber ikke først en bil og så derefter går hen til en anden forhandler for at købe airbags. Sikkerhed er nødt til at være indbygget fra starten, mener førende it- sikkerhedseksperter.

Computerworld News Service: Et panel af sikkerhedseksperter er enigt om, at det er nødvendigt at begynde at tænke på sikkerheden langt tidligere i softwareudviklings-cyklussen.

Ekspert-panelet mener også, at it-branchen er nødt til at begynde at producere "hærdende" produkter især med fremkomsten af cloud computing og virtualisering, der gør det endnu sværere at indkredse helt præcist, hvorhenne følsomme data befinder sig.

Ved Alcatel-Lucents forum Dynamic Enterprise i sidste uge i Paris diskuterede et ekspertpanel, der inkluderede Wyatt Starnes, som er stifter af og topchef for SignaCert, hvordan den traditionelle model med at sikre verdens tusindvis af applikationer med tredjeparts- eller tilføjelsespakker af sikkerhedssoftware efterhånden er forældet.

Wyatt Starnes har tidligere stiftet og været topchef for Tripwire og er medstifter af RAINS (Regional Alliances for Infrastructure and Network Security).

I panelet sad også Carlos Solari, som er tidligere højtansat i FBI og it-chef i Det Hvide Hus. Han er nu vice president for sikkerhedsløsninger og strategi hos Alcatel-Lucent.

"De nuværende tilgange er tydeligvis ikke skalerbare til web 2.0," mente Carlos Solari.

"Hvor ligger dine data, når det kommer til virtualisering? Vi er nødt til helt at omtænke problemet. Efterfølgende eller tilføjet sikkerhedsteknologi har fejlet som model, idet tingene mere og mere ligger i skyen nu. Der er brug for en ny tilgang."

Wyatt Starnes fra SignaCert var enig: "Det har ændret sig, hvordan vi køber teknologi," påpegede han.

Han sammenlignede med, hvordan vi i dag køber biler, i forhold til at biler før i tiden ikke kom med sikkerhedsseler og airbags som standardudstyr.

"Man ville ikke købe en bil i dag og så bagefter gå til en anden forhandler for at købe airbags, så hvorfor gøre sådan når det kommer til software?" spurgte han.

"Sikkerhed er nødt til at være indbygget. Software er nødt til at være hærdet fra starten af."

Eksperterne afviste argumenter om, at softwareleverandørerne umuligt kan vide, hvilke trusler deres software vil blive udsat for i fremtiden.

"Vi kan hærde produkter, fordi vi allerede kender til de fleste af de trusler, softwaren vil blive udsat for," erklærer Solari.

"Det kunne være en kriminel handling, botnets, rootkits, men alle disse problemer fandtes også tidligere, de er bare muteret til nye former."

"Vi er gået fra individuelle hackere til en professionel stab af hackere med masser af værktøjer og ressourcer til rådighed," fortæller Starnes.

"Sikkerhedsproblemet ligger helt bestemt tættere på kilden, hvor produkterne udvikles. Det er ikke et brugerproblem, ligesom biler nu gøres sikrere takket være airbags og sikkerhedsseler, der bliver indbygget af producenterne selv. Dette vil også ske i software-industrien," vurderede han.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere