Artikel top billede

Den russiske bjørn har konfiskeret Telenors aktiers i det russiske selskab Vimpelcom.

Telenors aktier konfiskeret af Rusland

Konflikten mellem det norske teleselskab Telenor og Rusland er nu eskaleret. De russiske myndigheder har i dag taget Telenors aktier i det russiske selskab Vimpelcom.

Nyhedstjenesten Reuters skriver, at Telenors aktier i det russiske mobilselskab Vimpelcom er blevet konfiskeret af de russiske myndigheder. Telenor, der ejer danske Sonofon og Cybercity, har 29,9 procent af aktierne i Vimpelcom, der er Ruslands næststørste mobilselskab.

Konfiskeringen sker på baggrund af, at en sibirisk domstol i sidste måned dømte Telenor til at betale en erstatning på 10 milliarder danske kroner til det russiske selskab Farimex.

Farimex mener, at Telenor har forsinket Vimpelcoms indtræden på det ukrainske marked. Farimex har ejet en mindre aktiepost i Vimpelcom. Telenor mener, at Farimex er knyttet til en anden storaktionær i Vimpelcom nemlig den russiske Alfa Group.

Russisk hævn

Alfa Group er ejet af den russiske milliardær Mikhail Fridman, der tidligere har været i juridisk slagsmål med Telenor i USA.

Her dømte en amerikansk ret til fordel for Telenor efter, der var opstået uenigheder mellem Telenor og Alfa Group omkring deres ukrainske joint venture selskab Kyivstar.

"Det her er en eskalation på forsøget i at stjæle vores Vimpelcom aktier med de russiske domstoles hjælp," udtaler Jan Edvard Thygesen, vicedirektør i Telenor til Reuters.

"Det er ikke længere en kamp mellem to aktionærer. Sagen har nået en karakter, hvor ulovlige handlinger støttet af russiske domstole påvirker Telenors aktionærer og skader Ruslands omdømme."

Telenor har nægtet at betale erstatning til Farimex, ligesom man har appelleret dommen. Telenor agtede at forsætte i Rusland på trods af dommen. Telenors aktier dykkede 6,9 procent torsdag morgen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere