Artikel top billede

Aino Vonge Corry er en af få kvinder i Danmark med en Ph.D i datalogi.

It-konference giver gratis adgang - til kvinder

Krisen får tilsyneladende kvinder til at blive hjemme fra kurser i højere grad end mændene. It-konference lokker derfor kvinder med gratis adgang.

Er kvinder mere tilbageholdende og forsigtige med at tage på efteruddannelse og kurser i disse krisetider?

Det er der noget, der tyder på. I hvert fald oplever en af Nordeuropas førende udvikler-, it-arkitekt-, og projektlederkonferencer, at andelen af kvindelige tilmeldte er faldet siden sidste år.

Minimalt kvindeligt islæt

Selvom der sidste år kun var fem procent kvindelige deltagere på JAOO-konferencen, ser det ud til, at andelen i år bliver endnu mindre.

I år er der kun 3,7 procent kvinder blandt de indtil videre 700 forhåndstilmeldte konferencedeltagere.

Det er alt for lidt, mener arrangørerne af konferencen, der derfor tager det utraditionelle skridt, at give kvinder gratis adgang til en af konferencedagene.

Mere tilbageholdende kvinder?

Aino Vonge Corry er en af de få kvinder i Danmark med en Ph.D grad i datalogi, og hun sidder med i programkomiteen for de konferencer, som it-virksomheden Trifork arrangerer i Århus, London, San Francisco og Australien.

Hun betegner den meget lave kvindelige repræsentation på JAOO-konferencen som uacceptabel.
Aino Vonge Corry ved ikke, hvorfor der er så få kvinder, men hun har nogle gæt:

"En ting er, at der normalt kun er omkring fem procent kvinder. Det kan måske forklares med de sædvanlige undskyldninger om, at kvinder i højere grad hellere vil blive hjemme og få familielivet til at fungere i stedet for at tage på konference i tre dage," siger Aino Vonge Corry.

At der nu sker et fald, er meget uheldigt og kan skyldes, at kvinderne i en recession indordner sig mere.

"Måske er kvinderne ikke så gode til at insistere på deres efteruddannelse som mændene. De er måske mere autoritetstro, måske tænker de lidt mere socialt og tilsidesætter deres egne behov for at spare virksomheden penge. Der kan være mange grunde," siger Aino Vonge Corry, der understreger at hun gætter og ikke har nogle deciderede undersøgelser at henvise til.

Konference ikke kun teknik

De tørre tal viser, at andelen af kvindelige konferencedeltagere bliver mindre, hvis der ikke gøres noget utraditionelt.

Aino Vonge Corry håber derfor, at den positive kønsdiskriminering vil sørge for, at der er lidt større chance for støde ind i en kvinde på konferencen. Hun vil være tilfreds, når andelen af kvindelige konferencedeltagere når omkring 15 procent. Og eventuelle kvindelige konferencedeltagere skal ikke lade sig skræmme væk af JAOO-konferencens ofte tekniske indhold.

"Vores konference er teknologinær, men det handler ikke kun om programmering og databaser. Der er også andre ting på programmet. Hvordan specificeres krav i samarbejde med brugerne, hvordan laver man god projektledelse. Det er den slags ting, som kvinderne i højere grad fokuserer på," siger Aino Vonge Corry.

Etablering af kvinde-it-netværk

På konferencen vil der også blive arrangeret et møde for de kvindelige konferencedeltagere med deltagelse af nogle af de kvindelige talere der er på konferencen.

"Jeg håber, at vi kan bruge konferencetalerne som rollemodeller, for det er kvinder, der har sørget for at holde på deres ret og sørget for at få videreuddannelse," siger Aino Vonge Corry, der frygter, at den indtil videre meget lave kvindelige andel på JAOO er en generel trend, hvor kvinder i mindre grad får efteruddannelse end deres mandlige kolleger.

Mødet skulle gerne munde ud i oprettelsen af et kvindeligt IT-netværk.

"Kvinder bliver glemt i it-branchen - også af os selv. Mænd er gode til at udnytte hinanden i netværk til nye jobs og forfremmelser. Det skal vi kvinder lære noget af," siger Aino Vonge Corry.

Arrangør: Vi er ikke gode til kvinder
JAOO-konferencen arrangeres af Trifork, og her erkender teknisk direktør, Kresten Krab Thorup, at virksomheden ikke selv er særlig god til at få kvinder med.

"Vi har ingen kvindelige udviklere ansat og kun en kvinde har fundet vej til ledelsen. Det er ærgerligt, fordi kvinder giver en helt anderledes dynamik på en arbejdsplads som vores", siger Kresten Krab Thorup.

Han mener derfor, det er i orden at tage positive kønsdiskriminerende initiativer i brug for at få gjort flere kvinder interesseret.

"Jeg synes, det er en god idé at gøre noget ekstra ud af at motivere kvinderne," lyder det fra Kresten Krab Thorup.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere