Artikel top billede

EU's konkurrence-kommissær, Neelie Kroes, sagde for nylig, at hun var optimistisk med hensyn til, at sagen ville få et tilfredsstillende udfald. Det lader til, at hun får ret. (Foto: idgns/gratis /)

Oracle-Sun-fusionen finder velvilje i EU

Oracles planlagte opkøb af Sun Microsystems ser nu ud til at blive godkendt af EU.

Computerworld News Service: Oracle og Sun Microsystems seneste løfter om at værne om konkurrencen i markedet for databasesoftware gør Europa-Kommissionen optimistisk med hensyn til, at sagen får et tilfredsstillende udfald, oplyser kommissionen.

Europa-Kommissionen, som er EU's øverste autoritet i monopolsager, holdt en to-dages høring i slutningen af sidste uge, hvor Oracle fik mulighed for at forsvare sit planlagte opkøb af Sun. Siden da har folk fra kommissionens konkurrence-division været travlt optaget af diskussioner med Oracle i løbet af weekenden, om hvordan aftalen kan blive godkendt, uden at det skader Suns open source-database, MySQL.

I et usædvanligt udspil som del af en fusions-undersøgelse udsendte kommissionen mandag en pressemeddelelse, der erklærede, at det faktum, at Oracle har forpligtet sig med "en række bindende tilsagn til kunder, udviklere og brugere af MySQL, er et vigtigt nyt element, der skal tages med i overvejelserne i de igangværende forhandlinger."

Oracle forsvarede aftalen under høringen i sidste uge men forpligtede sig ikke på nye områder, der kunne imødekomme kommissionens bekymringer. De forpligtende tilsagn, som kommissionen hentydede til mandag, er afgivet uden for høringen.

Mere specifikt siger kommissionen, at "Oracles bindende kontraktuelle forpligtelser til storage-leverandører med hensyn til at undlade hævdelse af ophavsret samt udvidelsen i en periode på op til fem år af handelsbetingelserne for eksisterende kommercielle licenser er væsentlige nye fakta."

I sidste måned sendte Europa-Kommissionen Oracle og Sun en formel redegørelse af sine indsigelser, der hævdede, at aftalen ville underminere MySQL, der er en open source-konkurrent til de tre store proprietære databaser fra Oracle, IBM og Microsoft.

Mandagens pressemeddelelse fra Europa-Kommissionen giver genlyd af kommentaren for nylig fra EU's konkurrence-kommissær, Neelie Kroes, som sagde, at hun var optimistisk med hensyn til, at sagen ville få et tilfredsstillende udfald.

Kommissionen er nødt til at konsultere nationale konkurrence-ministre fra EU's 27 medlemslande, før der kan tages en endelig beslutning, men det er som regel blot en formalitet. Det forventes, at den endelige beslutning om at give en betinget godkendelse af aftalen vil falde i første halvdel af januar. 27. januar er sidste frist for en beslutning.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere