Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

IBM Danmark dropper aktieselskabsform efter 60 år

Siden 1949 har IBM i Danmark været et aktieselskab. I december skiftede selskabet form til et ApS. Læs IBM's egen forklaring - og få en eksperts vurdering.

Danmarks største it-selskab målt på antal ansatte, IBM Danmark, skifter selskabsform.

Selskabet, der sidste år omsatte for 8,8 milliarder kroner, vil fremover være et ApS og ikke et aktieselskab, som virksomheden ellers har været siden 1949.

Hos IBM selv lyder forklaringen, at selskabet globalt igennem de senere år har arbejdet på at få en mere ensartet selskabsstruktur.

"Således har vi også i Danmark igennem de seneste år forenklet selskabsstrukturen, hvor vi er gået fra en struktur med mange datterselskaber, til kun at have et operationelt selskab: IBM Danmark."

"Som naturlig konsekvens ændrer vi nu selskabsform fra A/S til ApS - en model, der er ganske almindelig indenfor den branche, vi opererer i," skriver pressemedarbejder Carsten Grønning fra IBM i en mail til Computerworld.

Han skriver videre:

"Dette skift har ingen betydning i forhold til vores kunder, medarbejdere eller samarbejdspartnere, ligesom bestyrelsen er uændret."

Skattefradrag i hjemlandet

Ekspert og professor fra CBS, Casper Rose, kender ikke IBM's motiv for ændringen.

Han forklarer dog, at mange selskaber, som er ejet af udenlandske selskaber, ofte vælger at skifte til et ApS - blandt andre amerikanske selskaber - da de så ofte får en skatterabat i hjemlandet i form af fradrag ved underskud.

"I Danmark er skattereglerne ens for begge selskabstyper. Så det er min vurdering, at anvendelsen af et ApS ofte skyldes skattemæssige årsager i hjemlandet," siger Casper Rose.

Han forklarer, at det intet har at gøre med oplysningsforpligtelserne, som ikke afhænger af, om man er stiftet som et Aps eller AS - bortset fra børsnoterede selskaber.

Dundrende underskud

IBM Danmark har i de seneste fire år tabt ikke mindre end 613 millioner kroner.

Alene i 2008 tabte selskabet godt 900.000 kroner hver dag.

Det har sat den administrerende direktør Lars Mikkelgaard-Jensen under pres.

Han har da også været ude og sige, at ansvaret er hans.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere