Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Microsoft vil tvangs-lukke Windows 7 RC-computere

Inden længe vil Microsoft begynde at lukke din computer ned hver anden time, hvis du kører den gratis version af Windows 7.

Læs alle Computerworlds artikler om Windows 7.

Computerworld News Service: Den gratis prøveversion af artikler]Windows 7 vil om to uger begynde at plage brugerne om at betale for styresystemet, og om en måned vil systemet begynde automatisk at lukke ned for computeren, lyder det fra Microsoft.

Samtidig med at Windows 7 Release Candidate blev offentligt tilgængelig i maj 2009, løftede Microsoft sløret for tidsplanen over, hvornår prøveversionen ville blive pensioneret.

Enden er nærPå daværende tidspunkt oplyste Microsoft, at Windows 7 RC udløber 1. juni 2010. Men før denne dato vil brugerne dog modtage advarsler om, at enden er nær.

Fra 15. februar vil Windows 7 RC med få timers mellemrum advare om, at maskinen fra 1. marts regelmæssigt vil begynde automatisk at lukke ned.

"For at undgå tab af data foreslår jeg, at man planlægger at flytte over på en udkommen version af Windows 7, før de automatiske nedlukninger begynder," skriver talsmand for Microsoft Brandon LeBlanc i et blogindlæg på Windows 7-bloggen.

"Når maskinen lukker ned på denne måde, vil dine data ikke blive gemt."

De automatiske nedlukninger vil fortsætte fra 1. marts til 1. juni.

Herefter vil Windows 7 RC blive mærket som "ikke ægte" og blot starte op i en sort skærm med et aktiverings-vindue.

Men hvad værre er for brugerne af den gratis version, så tillader Microsoft ikke direkte opgradering fra RC-versionen til en af de færdige udgaver.

I stedet skal man som bruger først sikkerhedskopiere alle sine data, foretage en helt ny installation af styresystemet - hvad Microsoft kalder en "brugerdefineret" installation, hvilket sletter det eksisterende indhold på harddisken - og til sidst genoprette de sikkerhedskopierede data og geninstallere alle sine programmer.

Microsoft har dog tidligere bekræftet, at kunderne kan benytte de noget billigere opgraderings-udgaver af Windows 7 til at migrere fra RC til en betalt kopi.

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs alle Computerworlds artikler om Windows 7.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere