Artikel top billede

Microsoft: Nu kan du undgå "blue screen of death"

Næsten en måned efter, at en sikkerhedsopdatering fra Microsoft gjorde en række malware-inficerede pc'er ubrugelige, er selskabet nu klar med en løsning.

Det skabte en del opmærksomhed, da en sikkerhedsopdatering, MS10-015, fra Microsoft den 9. februar forårsagede den såkaldte "blue screen of death" hos en række Windows XP-kunder, der kunne berette om, at deres maskiner var ubrugelige efter Microsoft-opdateringen.

Nogle dage senere gav Microsoft sorteper videre med en forklaring om, at den blå skærm skyldtes malware på de ramte systemer, og opdateringen blev herefter midlertidigt stoppet.

Nu meddeler Microsoft, at man har revideret MS10-015, så sikkerhedsopdateringen nu ikke bliver installeret på systemer, hvor "unormale forhold eksisterer."

"Sådannne forhold kunne være resultatet af en infektion med et computervirus som Alureon-rootkittet. Hvis disse forhold bliver opdaget, vil opdateringen ikke blive installeret, og resultatet vil være en standard Windows Update-fejlmeddelelse," skriver Jerry Bryant fra Microsofts Security Response Center.

Sådan kommer du videre

Microsoft henviser herefter brugere, der får denne fejlmeddelelse, til denne side.

Samtidig har Microsoft frigivet et skanning-værktøj, der kan afgøre, om et system er kompatibelt med MS10-015-opdateringen.

For de kunder, der allerede er ramt af den blå døds-skærm, henvises der til Microsofts support-side.

Om det er nok til at gøre skaden god igen hos de brugere, der har måttet kæmpe med blue screen of death, vil tiden vise, men at dømme ud fradebatten på Microsofts support-forum, har en del brugere i hvert fald set sig sure på selskabet.

"Jeg er glad for at se, at jeg ikke er den eneste, der har dette problem. Jeg var nødt til at tage min Macintosh med på arbejde for at kunne stille mig op i køen for at finde ud af, hvad der sker med XP-opdateringerne fra i går aftes … Jeg er så meget tættere på at skifte helt over til en Macintosh," skriver en bruger, der kalder sig Moosewalk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere