Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Google: Her er vores mobile visioner

Google har i et webcast til investorer fortalt om virksomhedens forventninger til det mobile marked.

Computerworld News Service: Google har høje forventninger til det mobile markeds potentiale, fortæller chefer fra virksomheden under et webcast til investorer.

"Google har satset stort på mobilitet," siger Vic Gundotra, der er vicedirektør for teknik i Googles mobilitetsgruppe.

Gundotra og to af hans kolleger deler nogle data om mobiltrafikken til Googles tjenester, men holder sig til virksomhedens officielle linje i forhold til potentielt kontroversielle emner såsom Android i Kina og Apples søgsmål mod HTC.

I de seneste to år har Google oplevet den mobile søgetrafik vokse til femdobbelt størrelse, fortæller Gundotra.

Det er dog ikke, fordi disse søgninger kannibaliserer de traditionelle computerbaserede søgninger:

"Det er, når vi ser desktop-anvendelsen falde, som når folk går til frokost, at vi ser den mobile brug stige pludseligt. Vi mener, at dette er helt nye søgninger, som vi aldrig ville have set tidligere," forklarer han.

Alle tjenester skal være mobile

Udover søgning har Google planer om at optimere alle sine tjenester til mobil brug og har allerede haft bemærkelsesværdig succes med det. Gundotra fortæller eksempelvis, at der nu er 50 millioner aktive brugere af Google Maps til mobile enheder.

Virksomheden er håbefuld i forhold til, om dens investeringer i mobilannoncering vil give afkast. På nuværende tidspunkt bruger 25 procent af Android- og iPhone-brugerne, som downloader applikationer, op til to timer dagligt på disse applikationer, oplyser Gundotra.

Det udgør en forretningsmulig for Google i forhold til annoncer, der forekommer direkte i applikationerne. Virksomheden er i gang med at teste et annoncerings-system til applikationer sammen med udvalgte applikationer heriblandt Urbanspoon til at finde restauranter og Shazam, hvorigennem brugerne kan købe og chatte om musik.

Google forsøger også at opkøbe virksomheden AdMob, der arbejder med at placere annoncer i applikationer, men handlen er under behandling af USA's Federal Trade Commission. Gundotra oplyser, at han af den årsag ikke kan fortælle meget om dette opkøbs potentiale.

Uanset hvor reklameannoncerne bliver vist, mener Google, at de mobile annoncer kan blive mindst lige så værdifulde som de traditionelle annoncer. Da langt størstedelen af telefonerne på markedet var almindelige mobiler, var prisen per klik dramatisk lavere end for de traditionelle annoncer, fortæller Gundotra. Men med den stigende brug af smartphones er den mobile pris per klik steget dramatisk, forklarer han. "Med bedre teknologier såsom stedspecifikke funktioner håber og tror vi, at der endda er chance for, at den overstiger desktop-prisen i fremtiden," siger han.

Mobile søgninger vil stige

Google forventer også, at antallet af søgninger foretaget fra mobiltelefoner vil udgøre en stadig større portion af det samlede antal søgninger, men Gundotra vil ikke afsløre det aktuelle fordelingsforhold mellem søgninger på mobiltelefoner og på mere traditionelle computere.

Fordi væksten af telefonbaserede søgninger er langt højere end væksten af computerbaserede søgninger, "er det kun naturligt at antage, at den vil repræsentere en større og større portion af vores forretning," forklarer han.

Til et spørgsmål om, hvordan Googles nylige trussel om at trække sig ud af Kina på grund af landets krav om censur kan tænkes at påvirke Android-salget i landet, svarer cheferne ikke andet, end hvad virksomheden indtil videre har sagt.

Da Android er open source og derfor tilgængelig for enhver mobilproducent, "er Kina blot endnu et fantastisk marked, hvor Android burde trives," siger Patrick Pichette, der er Googles økonomichef.

Der blev heller ikke sagt mere om, hvilken rolle Google kan forventes at tage i Apples nylige søgsmål mod HTC.

"Vi er ikke part i HTC-sagsanlægget, men vi står bag styresystemet Android og vores partnere," siger Mario Queiroz, der er vicedirektør for produktledelse af Android-platformen.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere