Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Gider vi høre mere om skyen?

Klumme: Uanset, om vi orker det eller ej, så er skyen her - og den kommer kun til at fylde mere.

Der er sagt og skrevet rigtigt meget om skyen. Orker vi snart at høre mere, og er det andet end snak? For mig er svarene på disse spørgsmål helt klare: Uanset, om vi orker det eller ej, så er skyen her - og den kommer kun til at fylde mere.

Derfor har vi i Microsoft taget konsekvensen og sat fuldt tryk på at være klar til livet under skyen. Således arbejder 70 procent af vores medarbejdere på verdensplan allerede i dag direkte eller indirekte med cloud. Og om et år regner vi med, at tallet er 90 procent. For skyen rummer fantastiske muligheder for kunderne og for it-branchen.

Jeg tror på, at skyen:
• Skaber muligheder. Skyen skaber nye forretningsmuligheder, fordi den gør det langt lettere at omsætte ideer til indtjening.
• Hjælper til at lære, beslutte og handle. Skyen giver adgang til enorme mængder af data, som vi kan lære af, og som kan hjælpe os med at træffe beslutninger og handle på disse.
• Styrker sociale og professionelle relationer. Skyen udvider mulighederne for interaktion mellem mennesker og styrker derfor de sociale og professionelle relationer.
• Kræver smartere hardware og software. Skyen øger kravene til både den hardware og den software, som skal give adgang til alle de nye muligheder.
• Driver serverudvikling. Skyen bygger på serverteknologi, men de nye muligheder, for eksempel skalering, stiller også krav til udviklingen af fremtidens servere.

Skyen rummer således et gigantisk forretningspotentiale, fordi den giver langt lettere adgang til den it-infrastruktur, som i dag er nødvendig, når gode ideer skal gøres til god forretning. Derfor vil skyen give grobund for en helt ny generation af entreprenører.

Dette styrkes af den store viden, der kan trækkes ud af skyen, fordi mange flere mennesker får lettere, billigere og mere fleksibel adgang til langt mere information - som kan udnyttes til at skabe nye løsninger, der kan møde kundernes behov endnu bedre end i dag.

Men mulighederne skal forvaltes med omhu: Hvad sker der for eksempel med alle de data, der lægges op i skyen? Hvem ejer dem, og hvem har adgang til dem? Det rejser nye spørgsmål om privacy, som store virksomheder som Microsoft, Google og Amazon har et særligt ansvar - og de bedste forudsætninger - for at give svar på.

Skyen rummer således både muligheder og udfordringer, og jeg er ikke ét sekund i tvivl: Fremtiden ligger i skyen, som de kommende år vil være den vigtigste drivkraft i it-branchen. Der bliver måske mindre fokus på hardware, set-up og installation og mere fokus på service. Men samlet set vil der ikke være brug for færre hænder end i dag. Tværtimod.

Skyen betyder endnu flere brugere af it og derfor også potentiale for mere forretning. Kagen bliver altså større.

Men hvis man vil have andel i kagen, er omstillingsparathed et nøgleord, og som del af it-branchen må man derfor tilpasse sin forretningsmodel. Det har flere allerede gjort, når teknologien har taget kvantespring, som det sker med skyen nu. I den forbindelse er der intet nyt under skyen: Også denne gang handler det om at følge med udviklingen og kundernes behov.

Erik Kaae er salgsdirektør for mindre/mellemstore virksomheder og partnere i Microsoft Danmark.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere