Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

På Sapphire-konferencen i Orlando sagde Bill McDermott, en af SAP's to koncernchefer, at "virksomheden på et tidspunkt vil tilbyde en komplet pakke af ERP-applikationer og business intelligence-værktøjer".

Hvilke planer har SAP for Sybase?

SAP forventes at ville opgradere og sælge Sybases produkter - men skrue priserne i vejret.

Computerworld News Service: SAP har ikke meldt meget ud om sine planer for Sybases produkter, når forretningssoftware-leverandørens opkøb af databaseproducenten for 35,3 milliarder kroner er gået i gennem.

Derfor spekulerer mange af Sybases bruger og partnere over, hvilken skæbne den teknologi, som mange af dem er afhængige af, får.

Flere kunder spidsede ører for at opsnappe hentydninger til Sybases fremtid under brugerkonferencen Sapphire i Orlando i sidste uge men hørte ikke meget andet end SAP's medkoncernchef Bill McDermotts løfte om, at virksomheden på et tidspunkt vil tilbyde en komplet pakke af ERP-applikationer og business intelligence-værktøjer, der kan køre på "enhver enhed, hvor som helst, når som helst."

Det indikerer ifølge flere analytikere, at SAP har planer om at handle hurtigt for at integrere Sybases mobile teknologier i sine egne løsninger. Chefer fra SAP fremhævede også Sybases mobile teknologier under et telefonmøde tidligere på måneden, da de offentliggjorde aftalen.

Jeffrey Hammond, der er analytiker hos Forrester Research, forventer, at SAP omgående vil forsøge at drage nytte af Sybases mobile ekspertise.

"Det er et af de hotteste områder for fremtidig vækst," siger han og bemærker, at antallet af Forrester-klienter, der søger råd om mobiludvikling er "eksploderet" i de sidste par kvartaler.

Investering i flagskib

Fremtiden for de forskellige databaseprodukter fra Sybase er derimod mindre sikker, siger den erfarne databaseanalytiker Curt Monash fra Monash Research.

Han vurderer, at SAP i sidste ende vil nedprioritere anvendelsen af sin egen database, MaxDB, sammen med sine ERP-applikationer og i stedet fokusere på Sybases Adaptive Server Enterprise (ASE).

"Det ville anspore SAP til at investere yderligere i Sybases flagskib, ASE," mener Monash.

Samtidig er SAP's forretningsenhed Business Objects partner med leverandører, der sælger BI-produkter, der er i konkurrence med Sybase IQ, bemærker han. "Det bør være muligt at holde IQ uafhængig i 'co-opetition' med alle de andre, men der er en risiko for, at den drukner i SAP's langsigtede strategier," vurderer Monash dog.

Ray Wang, der er analytiker hos Altimeter Group, vurderer, at SAP vil beholde de fleste hvis ikke alle Sybases produkter. Han tilføjer dog, at man som bruger nok skal forberede sig på højere licenspriser. Han bemærker at SAP også skruede priserne i vejret for og gav mindre rabatter af produkterne fra Business Objects efter opkøbet i 2008.

Talsmænd for SAP har dog oplyst, at Sybase efter opkøbet vil fungere som en separat forretningsenhed i stil med Business Objects.

Opkøbet forventes at være afsluttet i juli.

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs mere her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere