Artikel top billede

Norriq om blodigt regnskab: "Fy for pokker"

Et fejlslagent opkøb og en sensommer i total stilstand gav den færøsk-ejede it-virksomhed Norriq et katastroferegnskab, fortæller virksomhedens direktør.

Sidste år var et rent blodbad for den færøsk-ejede Microsoft Dynamics-partner Norriq, der kom ud af året med et underskud på 73,9 millioner kroner efter skat.

"Ja, fy for pokker. Det var et hårdt år," siger Bo Martinsen, der er admininstrerende direktør for Norriq.

I rædselsåret præsenterede Norriq et driftsunderskud på 28,9 millioner kroner, mens resten af underskuddet skyldes afskrivninger på 44,7 millioner kroner.

Størstedelen af afskrivningerne stammer fra Norriqs opkøb af it-konsulenthuset Netpartner.

Da Netpartner blev opkøbt i 2008 skete det ellers med de helt store armbevægelser.

En møllesten

"Opkøbet skal gøre os til Europas førende Micrsoft-leverandøre", lød det nærmest i kor fra de to virksomheder, da de kort tid efter handlen blev interviewet af Computerworld.

Men opkøbet er i stedet blevet som en møllesten om halsen på Norriq.

"Vi lavede en række opkøb på toppen af højkonjunkturen, men vi fik ét opkøb ind, som viste sig at være virkelig hårdt for os," fortæller Bo Martinsen om opkøbet af Netpartner.

Derfor har Norriq nu foretaget en massiv afskrivning på Netpartner.

"Nu gider vi simpelthen ikke bøvle med Netpartner i vores regnskab mere. Derfor nedskriver vi en gang for alle," siger han.

Siden opkøbet har Norriq afskediget cirka 60 procent af de ansatte hos Netpartner

Positive toner i 2008

Norriq kom også ud af 2008 med røde tal på bundlinjen. Dengang blev underskuddet på 12,9 millioner også forklaret med opkøbet af Netpartner.

Men da Computerworld interviewede Bo Martinsen i midten af august 2009 var tonerne bemærkelsesværdige positive fra direktøren.

Netpartner var netop kommet ud af juni med overskud på driften. Ifølge Bo Martinsen var der tale om det første positive resultat for Netpartner i halvandet år.

"Nu er Netpartner skåret til, så virksomheden passer til den øvrige Norriq-forretning, så lur mig, om ikke Netpartner fremover bliver en af de bedste indtjeningskilder i Norriq-koncernen," sagde han til Computerworld.

Uro bag kulisserne og de store smil

Men selvom det var en optimistisk Bo Martinsen, som Computerworld talte med sidste år i august, så var stemningen næppe lige så optimistisk bag kulisserne.

Ifølge Norriq-direktøren var netop august 2009 den absolut værste måned i Norriqs historie.

"Det er svært at forklare hvorfor. Men det virkede som om, at vores kunder lige præcist stoppede deres investeringer før sommerferien. Det var meget chokerende for os at se, hvordan aktivitetsniveauet nærmest dalede til nul. Det var vi slet ikke forberedt på," siger han.

Bo Martinsen lover dog, at det ikke vil gentage sig, når medarbejderne fra Norriq vender tilbage fra sommerferien i år.

Ifølge Norriq-direktøren er virksomheden nemlig igen begyndt at tjene penge, og derfor forventer han et "tilfredsstillende" 2010-regnskab.

Afviser kapital-mangel

Ifølge en artikel i dagbladet Børsen skal Norrig reddes af en ny ukendt investor, der er klar til at skyde et trecifret millionbeløb i virksomheden.

Men Bo Martinsen afviser, at der er tale om en redningsaktion.

"Vi har flere potentielle investorer, der gerne vil ind. Det undersøger vi naturligvis. Men vores nuværende ejerkeds har fuld tillid til os. Vi står ikke og mangler en ny investor eller har behov for at få indskudt ny kapital," siger han.

Norriq havde i 2008 en omsætning på 220 millioner, men Bo Martinsen ønsker ikke at løfte sløret for omsætningen i 2009.

"Vi offentliggør ikke længere vores omsætning. Vi fokuserer på at forbedre vores effektivitet," lyder direktørens forklaring.

Norrig har en egenkapital på 60,9 millioner og har 335 ansatte fordelt i virksomhedens afdelinger i blandt andet Danmark, Holland og Belgien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere