Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Flot Ferrari med fart på

Hvad giver man manden, der har alt? Han skal selvfølgelig have en Ferrari, og hvis der ikke er råd til en på fire hjul, må han nøjes med en bærbar Ferrari fra Acer, hvis nye flagskib hedder Ferrari 4000. Lige som bilen har den bærbare pc en vis blærerøvsværdi, men den er også en uhyre effektiv maskine.

Flot Ferrari med fart på

En del mennesker vil nok begræde, at Acer ikke benytter den Ferrari røde farve mere end tilfældet er på Ferrari 4000. Den superflotte Ferrari 3400 med helt rødt låg vækker en del mere opsigt end Ferrari 4000, der har et mere afdæmpet, elegant udtryk.

Kabinettet er fremstillet af kulfiber, og det er kun siderne og en stribe på toppen af låget, der er holdt i Ferrari rødt.
Computeren er indbegrebet af en såkaldt desktop replacement, altså en bærbar pc, der har kræfter og funktioner nok til at erstatte den stationære pc.

Det er en kraftig sag, der med målene 36x27x 3,4 centimeter fylder god i landskabet, og med sine godt tre kilo vejer den også godt til. Der er med andre ord ikke tale om en computer, der egner sig til hygge surfing i sofaen eller til at tage med på rejsen.

Til gengæld er den yderst præsentabel som fast inventar på skrivebordet, og så er den fyldt til randen med den nyeste teknologi. Lige som en Ferrari på fire hjul er Acers Ferrari 4000 en imponerende maskine.

Motoren i vilddyret er en 1,8 GHz Turion ML 34 fra AMD, der i øvrigt er medsponsor for Ferrari holdet i Formel 1. Den hurtige processor er medvirkende til, at pc’en reagerer lynhurtigt, og grafikchippen ATI Mobility Radeon X700 med 128 megabyte grafikhukommelse hjælper til, når der skal fart over feltet ved afvikling af 3D grafik.

I øvrigt er pc’en udstyret med en gigabyte DDR333 ram og en 100 gigabyte harddisk med 5.400 omdrejninger i minuttet. Den har en aldeles glimrende 15,4 tommer skærm i bredformat med en opløsning på 1.680 x 1.050 pixels.

Hvis man ikke er tilfreds med billedet på skærmen, kan man tilslutte en ekstern skærm via VGA, DVI eller S Video.

Hurtig og varm

Vi testede den generelle ydelse ved afvikling af en række krævende multimedie programmer, hvor vi brugte testprogrammet Multimedia Content Creation Winstone 2004, og her blev resultatet 27,2 point, hvilket vidner om en bærbar pc med masser af kræfter til det daglige arbejde.

Computeren opnår 2.502 point i benchmark programmet 3DMark05, og det er ganske flot for en bærbar pc. Man kan dog få andre desktop replacements med Nvidias Geforce Go 6800 Ultra grafikchip og 256 megabyte grafikhukommelse, og her er 3D ydelsen en hel del højere, hvilket inkarnerede spilentusiaster med trang til de allernyeste 3D spil skal være opmærksomme på.

En så kraftig computer bruger en hel del strøm, der omdannes til varme, som skal bortledes. Derfor er pc'en forsynet med en blæser, der til at begynde med blot giver en stille summen fra sig, men som hurtigt skruer op for omdrejningerne og bliver noget støjende.

Det må man leve med, når man investerer i en hurtig desktop replacement, og Acer Ferrari hører ikke til de slemme i klassen.

Det er sjældent batterilevetiden, der imponerer på de kraftige desktop replacements. Den hurtige processor, grafikchippen og den store skærm sluger godt med strøm, og ofte må man nøjes med halvanden time på batteriet, før maskinen går død.

Så slem er Ferrari 4000 dog ikke. Her kan man for eksempel se dvd film i mere end 2,5 timer, før batteriet giver op, og det er faktisk meget pænt gået.
AMD’s Turion processor er da også beregnet til bærbare pc'er, og strømforbruget fra selve processoren kommer aldrig over 35 watt.

Tastaturet smiler

På fronten finder man små højttalere, knapper til aktivering af Bluetooth og trådløst netværk, infrarød port, mikrofonindgang og udgang til høretelefoner. Her er også en indbygget læser til alle de mest populære typer hukommelseskort, dog undtagen de store CompactFlash kort.

På højre side af pc’en sidder en 8x dvd brænder, der både kan klare DVD+R/RW (inklusive dobbeltlagsmedier), DVD R/RW og DVD RAM. Til venstre er der stik til gigabit Ethernet og modem, og man kan finde fire USB 2.0 porte samt en Firewire port på pc’en.

Computeren er forsynet med et buet tastatur, så det nærmest ser ud som om, computeren smiler til brugeren. Dermed har tastaturet en mere ergonomisk udformning, end tilfældet normalt er på bærbare pc’er. Ideen er god, men udførelsen er ikke helt vellykket.

Midten af tastaturet burde udgøres af mellemrummet mellem G og H tasten, men Acer har forskudt tastaturet en smule mod venstre, hvilket giver en lidt unaturlig arbejdsstilling for folk, der er vant til at bruge alle ti fingre, når de skriver. Under alle omstændigheder kræver tastaturet en smule tilvænning.

Ferrari 4000 leveres med en optisk, trådløs Bluetooth mus i matchende design, hvilket vil sige sort med en rød fartstribe og rød rulleknap. Den fungerer ganske glimrende, selv om den er en smule tung at flytte rundt med.

Den testede Acer Ferrari med modelnummeret 4005WLMi koster 17.375 kroner med moms og Windows XP, og det er meget for en bærbar pc men man får også en del for pengene.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere