Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Bærbar i bredformat

LG leverer tre kilo kvalitets hardware, der sagtens kan erstatte den stationære pc, og som er både lettere og tyndere end konkurrenterne.

Bærbar i bredformat

Den koreanske elektronikgigant LG er netop begyndt at sælge bærbare pc'er i Danmark, og vi har kigget nærmere på topmodellen LW70 Express en solid sag af typen desktop replacement, altså en bærbar pc, der har kræfter nok til at kunne erstatte den stationære.

Lad det være sagt med det samme: Der er klart tale om et kvalitetsprodukt.
LW70 er udstyret med en imponerende skærm på 17 tommer i bredformat. Skærmen er baseret på en teknologi, som LG kalder Fine Bright. Det betyder høj skarphed og flotte farver, inklusive sort og hvid, der rent faktisk fremstår som sort og hvid og ikke som mørkegrå og lysegrå.

Skærmen er måske nok lige lovlig reflekterende, men hvis lyset er dæmpet, er den særdeles oplagt til dvd film. Så kan man sætte sig godt til rette et stykke fra skærmen, og hvis der skal spoles frem, holdes pause eller skrues op for lyden, kan det gøres med den medfølgende fjernbetjening.

Fjernbetjeningen i kreditkort størrelse kan også bruges i forbindelse med afspilning af musik, og den er så lille, at den faktisk kan gemmes af vejen i computerens PCMCIA port, når den ikke skal bruges. Det er rigtig godt tænkt.

Klar på 18 sekunder

Man behøver for øvrigt ikke at starte Windows op, hvis man blot vil se en dvd film eller høre en musik cd, for pc’en har Instant On funktion. Det tager under 18 sekunder at gå fra en slukket pc til afspilning af dvd film i en Linux baseret medieafspiller, og det kan gøres med et enkelt tryk på en knap på fjernbetjeningen. Det fungerer rigtig godt.

Lyden fra de indbyggede stereohøjttalere og mini subwooferen er langt bedre, end man er vant til fra bærbare pc’er. Lyden bliver selvfølgelig endnu bedre, hvis man tilslutter et sæt surroundsound højttalere, for pc’en kan sende lyd ud i seks kanaler via S/PDIF.

Batterilevetiden er ofte et svagt punkt i de kraftige desktop replacements. LW70 lod os afspille dvd film i 158 minutter, før batteriet gav op. Ved hjælp af testprogrammet MobileMark 2005 simulerede vi en arbejdssituation med brug af en lang række forskellige kontorprogrammer og billedbehandling, og her rakte batteriet til 190 minutter, altså over tre timer.

Det er såmænd ikke så ringe endda for en pc af den kaliber, men hvis man lægger vægt på en lang batterilevetid, skal man vælge en anden pc med mere beskedne specifikationer.
I øvrigt giver LW70 ikke meget lyd fra sig. Det er en fornøjelse at arbejde med en desktop replacement, hvor der er lagt vægt på støjdæmpning.

Nyeste teknologi

LG har valgt at satse på anden generation af Intels Centrino platform, og det er ikke noget dårligt valg. LW70 er baseret på den nyeste teknologi, der kan opdrives til bærbare pc’er, og det betyder blandt andet understøttelse af 512 megabyte dual channel DDR2 RAM, PCI Express og Serial ATA.

Processoren er en Pentium M 730 på 1,6 gigahertz, og her kunne LG måske godt have skruet en anelse op for frekvensen.
Grafikken leveres af ATI Mobility Radeon X600, og selv om det ikke er den allerhurtigste grafikchip på markedet, så følger den godt med.

Vi fik 930 point i 3DMark05, hvilket vidner om en hæderlig grafikydelse, men der er ikke tale om en decideret spille bærbar.
Harddisken i den testede model er på 60 gigabyte, og pc’en er udstyret med en dvd brænder, der kan klare alle formaterne, inklusive dobbeltlags DVD+R.

Pc’en vejer noget mindre, end bærbare pc’er med sådanne imponerende specifikationer normalt gør. Det er blevet til 3,1 kilo. Computeren er tre centimeter tyk, når den er slået sammen, og det er såmænd heller ikke så galt.

Til gengæld er LG LW70 Express godt 39 centimeter bred, så der er blevet plads til et numerisk tastatur længst til højre. Det er svært at sige, hvor mange der egentlig har brug for sådan et numerisk tastatur, men nu er det der i hvert fald, og generelt er tastaturet ganske glimrende.

Man kan roligt sige, at LG har gjort sit indtog på det danske marked for bærbare pc’er, og det har firmaet vel at mærke gjort godt. Vi kunne have ønsket os en lidt hurtigere processor og grafikchip i LW70, men alt i alt har LG leveret varen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere