Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Flad lyd i sexet indpakning

Desværre er lyden ikke just noget at skrive hjem om. Tværtimod. Bassen er slet ikke dyb nok, og det er ofte svært at skelne de forskellige instrumenter fra hinanden.

Flad lyd i sexet indpakning

rapt Ferrari-rødt design, men lyden imponerer ikke.
Der er efterhånden solgt mange tusinde af de såkaldte DAB-radioer i Danmark, og det er med god grund. DAB er nemlig en langt mere intelligent måde at lytte til radio på. Men kan selv vælge, om man vil høre klassisk musik, debat om folkekirken, de seneste nyheder eller hård rock.

De første DAB-radioer, der kom på markedet, lignede noget en østtysk ingeniør havde flikket sammen i en mørk kælder. Men nu begynder vi at se rigtige designperler, som man kan være bekendt at stille frem i enten stuen eller det nyindkøbte samtalekøkken.

En sådan er Tangents nye model, der slet og ret hedder Tangent DAB. Her er kælet væsentligt mere for designet end for teknikken. Og det er både godt og skidt.
Der er tale om et klassisk retro-­design. Fronten er i kølig gråmetallic stål med to store velplacerede drejehjul, der styrer tuning og volumen. Radioens sider er derimod er udført i en fræk rød farve i højglans, som skinner så meget, at man næsten kan spejle sig i den. Og det ser rigtig godt ud!

De øvrige knapper er ganske små og falder næsten i et med baggrunden. Der er 5 faste kanaler og en række specialfunktioner, bl.a. snooze og sleep-funktion.
Knapperne er lette at betjene, men Enter-knappen, som man bruger til at vælge kanal, kunne godt have været bedre placeret og lidt større.

Størrelsen betyder noget

Selve radioen er ganske lille, faktisk måler den kun 21×11,6×16 centimeter, og det betyder, at den let kan placeres i en reol, en vindueskarm eller på et skrivebord.
Til gengæld har den lille størrelse også nogle lidt uheldige bivirkninger.

Blandt andet skal man trækkes med en stor og klodset strømforsyning. Det har ikke den store betydning, hvis radioen skal stå på en reol, men på et køkkenbord kan man ikke lige gemme den væk.

Det andet klagepunkt er højttaleren. Der er tale om en 3" fuldtone-enhed, som ifølge specifikationerne skulle kunne levere 2 × 5W. Højttaleren sidder på toppen af radioen bag et metal-gitter.

Desværre er lyden ikke just noget at skrive hjem om. Tværtimod. Bassen er slet ikke dyb nok, og det er ofte svært at skelne de forskellige instrumenter fra hinanden. Når man skruer højt op, hører man tydeligt en hissen i baggrunden.

Lyden er ikke væsentligt dårligere end supermarkedernes billige DAB-radioer, men når man tænker på, at prismærket for den røde sag siger 1.795 kroner, så burde man kunne forvente noget mere end bare flot lak.

På det tekniske område er der ikke de store overraskelser hos Tangent DAB. På plus-siden tæller, at der både er DAB- og almindelig FM-modtager indbygget, den kan fungere som clockradio, og man kan tilslutte andre enheder til en AUX-indgang.

Men det ændrer ikke ved det samlede billede af en radio, man nok mest vil købe for designet og så se stort på, at man får en teknisk set middelmådig løsning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere