Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Full HD-monitor på 24 gode tommer

Ergonomien er ikke i topklasse, men Asus MK241H formår alligevel at levere en overbevisende skærmoplevelse – selv hos multimedie- og spilentusiaster. Kom tæt på den 24 tommer HD-skærm her.

Full HD-monitor på 24 gode tommer

Vi har hidtil forbundet Asus med produkter inden for kategorien ”pc-komponenter” – især bundkort og grafikkort – men producenten har faktisk allerede haft en betragtelig succes med sine første LCD-monitorer.

Det er på ingen måde et af de mest sælgende mærker i Danmark på nuværende tidspunkt, men det vil måske ændre sig i fremtiden. Asus MK241H, som vi har modtaget til test, har overordnet set vist gode takter.

Den første widescreen pc-monitor på hele 24 tommer fra Asus er også det første eksemplar på markedet – i dette skærmformat - med indbygget 1,3 megapixels webcam, og det blev vi hurtigt glade for.

Funktionen er praktisk og sparer dig for et fordyrende ekstrakøb – og så gør det jo ikke noget, at den medfølgende software tjener sit formål glimrende. Sammen med de to indbyggede mikrofoner er det ligetil at afholde videokonferencer, hvilket er et stort plus.

De 24 tommer giver dig ikke blot mere plads på skrivebordet. Sammenlignet med en almindelig skærm på 1.280 x 1.024 pixels får du ved skiftet til 1.920 x 1.200 godt og vel 43 procent flere pixels, men det slutter ikke her.

Billeder og video i Full HD

Som følge af skærmopløsningen kan du se frem til billeder og video i Full HD. Billedet kan enten strækkes helt ud til kanten eller vises med de traditionelle sorte bjælker over og under sekvensen, så du får den præcise Full HD-opløsning på 1.920 x 1.080 pixels.

Selvom du endnu ikke har investeret i et Blu ray-drev til hjemme-pc’en, er det stadigvæk meget relevant, at denne skærm er mere fremtidssikret end modeller med mindre skærmformater.

Det må efterhånden betegnes som de-facto standarden for pc-monitorer, men det er alligevel nævneværdigt, at modellen følger retningslinjerne for HDCP-standarden. Så skal du blot sikre dig, at dit grafikkort er HDCP-certificeret, hvis du vil kunne afspille ovennævnte HD-filmformater uden slinger i valsen.

Kvalitetsindtryk velegnet til spil

Vi har testet et utal af monitorer gennem tiden, men denne Asus-model har dog alligevel sit eget særprægede design. Bevares, designvalget kan nok ikke helt konkurrere med den blankpolerede ramme på de nyeste skærme fra Samsung og HP, men modellen tager sig alligevel flot ud.

Overfladen er sort, men farvevalget brydes af en metallisk skinne med slebne kanter nederst på monitoren påsat et Asus-logo. Metallet går igen i skærmens fod og efterlader et overbevisende kvalitetsindtryk.

Fordi der i kanten findes et indbygget webcam – roterbart i lodret retning – fremstår skærmen ikke helt så slank som visse konkurrerende modeller.

Skærmen har skjulte stereohøjttalere med en effekt på to watt per enhed, som godt kan benyttes til almindelig desktopbrug og et spil i ny og næ, men vi savnede hurtigt subwooferen på Asus PG221 og lod et Altec Lansing-subwoofersæt varetage det lydmæssige spektrum.

Tilslutningsmulighederne omfatter følgende stik: VGA, DVI-D og HDMI. Undertegnede benyttede DVI-forbindelsen tilsluttet testmaskinens tilpas kraftige Nvidia GeForce 9800 GTX-grafikkort til at undersøge billedkvaliteten nærmere ved hjælp af Eizos testprogram, et detaljeret foto taget ved solnedgang og endelig en sekvens fra det krævende 3D-spil Crysis.

Få billedmæssige anker

LCD-skærmen leverede et pænt resultat i Eizos testprogram, hvor vi eksempelvis kunne se alle blokkene i programmets gråskalaprøve. Det detaljerede foto af en solnedgang klarede skærmen også helt uden problemer, og spiloplevelsen var der heller ikke en finger at sætte på. Crysis blev fremvist flot, livagtigt og med respekt for de mange særdeles detaljerede scener.

Den hurtige responstid på blot to millisekunder var ligeledes mere end tilstrækkelig til, at de krævende billedbevægelser i Crysis ikke forårsagede skygger over skærmen, også kendt som slør eller ”ghosting”.

Betragtningsvinklen er fuldt ud acceptabel og hører til de bedre, vi har testet. Særdeles tæt på de 90 grader var farverne ikke synligt forvanskede hverken horisontalt eller vertikalt, men dog minimalt mere blege, end da vi placerede os direkte foran skærmen.

Skal vi give skærmen en smule kritik med på vejen, må det være, at farverne i de forudindstillede modes – af Asus døbt ”SPLENDID Video Intelligence Technology” – fremstod en anelse syntetiske. Vi benyttede derfor konsekvent skærmens standardindstilling i løbet af testperioden, men muligheden for at sænke lysstyrken kan være gavnlig for øjnene, hvis du eksempelvis bare tamper løs på tastaturet i Word.

Du kan læse mere om responstid, betragtningsvinkel og kontrast i vores nylige test af fem 22 tommer monitorer.

Mangler ergonomiske overvejelser

Asus MK241H kan udelukkende vippes. Fraværet af muligheden for at højdeindstille skærmen kan irritere visse personer i længden – heriblandt denne anmelder – og pivotfunktionen, muligheden for at rotere skærmen 90 grader, brillerer ligeledes ved sit fravær. Det er heller ikke muligt at rotere skærmen i dens sokkel.

Som allerede nævnt er Asus' forudindstillede programmer en anelse overgjorte farvemæssigt (Theater Mode, Game Mode, Night View Mode og Scenery Mode), endelig er hovedtelefonstikket og den enlige USB-tilslutning til skærmens webcam en anelse møjsommelige at komme til.

Billedkvaliteten kan vi imidlertid ikke sætte en finger på, og det gør samlet set Asus MK241H til en anbefalelsesværdig monitor.

Multimedie- og spilorienterede brugere kan med ro i sindet investere i denne model. I særdeleshed fordi prisen på godt 3.400 kroner er til at have med at gøre. Samtidig er HDMI-tilslutningen med til at forøge brugsmulighederne, for MK241H kan også sluttes til spillekonsoller.

Manglen på ergonomiske implementeringer trækker dog karakteren ned på et firtal. Det er derfor en monitor, du helt klart bør prøve, inden du investerer i den – især fordi den ikke kan højdejusteres.

Vi vil ligeledes opfordre Asus til at fokusere på at forskønne de forudindstillede programmer, der endnu ikke synes at fungere helt optimalt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere