2017 bliver et år, som man kommer til at skrive om i historiebøgerne: Nu kommer skiftet fra digitalisering til digital økonomi

Klumme: "I Danmark vil vi nu se et fokusskifte i ledelsesdiskussionen - ikke til digitalisering eller teknologibegejstring og -skepsis men til håndtering af en datadrevet virkelighed. For chefen gælder det nu: Op på ølkassen eller ud ad vagten.

Når historikerne om 238 år vender og drejer kilderne om den digitale transformation, vil 2017 markere skiftet fra digitalisering til digital økonomi.

En bevægelse fra it-projekter og digitaliseringsstrategier til en økonomi med så god digital understøttelse og så god teknologisk integration, at ord som it og digitalisering nu er begyndt det sidste stræk mod den kulturelle glemmebog.

Hos IDC har vi gennem mange år talt om den tredje platform, når vi beskrev de overordnede drivkræfter i den digitale transformation: Mobile teknologier, cloud computing, big data og sociale teknologier.

Og vi har beskrevet de aktuelle acceleratorer for innovation som blandt andet robotics, natural interfaces, 3D printing, internet of things, cognitive systems og next generation security.

Vi er hverken helt eller halvt færdige med den udvikling eller tilhørende forretning - men anvendelsen af teknologierne og dermed skiftet til den tredje platform går hurtigere end selv denne glade teknologioptimist havde turdet håbe på - eller frygte på en af de sortere dage.

The Dawn of The DX Economy
Derfor vil 2017 markere skiftet fra digitalisering til digital økonomi "The Dawn of The DX Economy."

I Danmark vil vi nu se et fokusskifte i ledelsesdiskussionen - ikke til digitalisering eller teknologibegejstring og -skepsis men til håndtering af en datadrevet virkelighed, hvor forandring ikke er et projekt men drift; og innovation en daglig opgave.

Manuskripterne til de første ledelsesbøger er på vej i trykken, konferencer bliver arrangeret og forhåbentlig vil forskning og undervisning på ledelsesområdet hurtigt revitalisere klassiske ledelsesdyder som risikovillighed eller is i maven samt kommunikation og gennemsigtighed.

Hvis ikke chefen hopper op på ølkassen og kommunikerer den klare beslutning, hun gennemfører, så er det ud af døren.

Det kan kun lade sig gøre i en datadrevet og teknologi-understøttet virkelighed, der giver mulighed for hurtigt at rulle ud, fejle og komme videre - væk fra silotænkningen.

Læs også Salesforce-direktørens bud på 2017: "Vi er koblet op med hinanden og til hinanden som aldrig før - hop med på toget nu, inden det kommer mere op i fart"Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Computerworld
Advarsel til Gmail-brugerne: Lumsk phishing-mail på spil netop nu - sådan spotter du den
Gmail-brugerne skal være på vagt: It-kriminelle forsøger sig i øjeblikket med en udspekuleret phishing-mail. Se her, hvordan du spotter fupnummeret.
CIO
Årets CIO om 2017: Nu skruer vi op for kunstig intelligens for at finde mønstre i driftdata og optimere komponenter
Klumme: Hos Energinet går forretning og it nu sammen om at skabe systemer baseret på kunstig intelligens. Målet er et mere effektivt dansk el-system ved at udnytte og forstå de gigantiske datamængder fra elforsyningen.
Comon
Undgå passwordet: Smart tilbehør til at låse og åbne din computer med Windows Hello
Windows Hello kan mere end blot låse din computer op med dit ansigt. Der findes en lang række muligheder af tilbehør, som kan være med til at sikre din computer mod indtrængere. Se fem af dem her.
Channelworld
Ny EG-direktør har en plan: Sådan skal EG vokse sig større og endnu mere profitabel
Interview: Mikkel Bardram er ny administrerende direktør i EG. Selvom EG nu har 2.000 ansatte og en omsætning på 1,8 milliarder kroner, er der potentiale for endnu mere, mener den nye direktør.
White paper
Invester i nye it-systemer og øg din konkurrencefordel
Sådan øger du antallet af kunder uden at øge bemandingen, få mindre stress i hverdagen og et langt bedre forhold til kunderne end tidligere.