NemID under angreb og i nedbrud

Allerede på førstedagen blev den nye signatur sendt til tælling. I dag rapporteres der om sikkerhedsangreb mod NemID.

I går blev NemID lanceret med lovord fra alle kanter.

Der gik dog ikke mange timer, før NemID gik ned, så det blev umuligt at bestille en ny NemID, og i dag er signaturen under angreb.

Nedbrud på førstedagen
Nedbruddet skyldes, at danskerne i stort omfang og på samme tid ville udskifte den gamle signatur med den nye.

"Vi er succesramt, kan man sige. Vi abonnerer på CPR's tjeneste, som bruges, når man opretter sin NemID. Den har en kapacitet, som vi har overtrukket. Der bliver simpelt hen sendt mange flere forespørgsler af sted, end CPR's netside kan klare," siger pressechef Jette Knudsen fra DanID til Business.dk.

Hun understreger, at der ikke var tale om sikkerhedsproblemer, men et kapacitetsproblem.

"Det er ærgerligt, at det sker, men vi kan kun opfordre til, at man prøver igen lidt senere. Vi arbejder nu med CPR-registeret og dets it-leverandør, CSC, om at få mere kapacitet til rådighed," lyder det fra hende.

Angreb på signaturen
I dag kan man dog læse, på NemID's websted, at: "Vi har konstateret tegn på at der foregår et sikkerhedsangreb."

Så nogle sikkerhedsproblemer er signaturen rendt ind i.

Det har ikke været muligt at få fat i NemID for en kommentar i forbindelse med angrebet, men Computerworld følger sagen.

Opdateret: Læs NemID's kommentar: NemID afblæser sikkerhedsalarm
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.