Artikel top billede

IBM skovler millioner ind via dette danske selskab

IBM Danmark ApS præsenterer den ene dundrende underskud efter det andet. Men et dansk IBM-ejet selskab scorer kassen år efter år.

Læs også:
IBM: Derfor vælter millionerne ind til ukendt selskab

Underskud på stribe.

Sådan lyder historierne ofte om IBM's forretning i Danmark. Men det er tilsyndeladende ikke hele sandheden.

For selskabet Nordic Processor ApS, der delvis ejes af IBM, og som de færreste sikkert har hørt om, er nemlig en guldrandet forretning.

Regnskabet fra 2009 viser et overskud før skat på ikke mindre end 146,2 millioner kroner og 109,7 millioner kroner efter skat.

Og overskuddet er faktisk blevet fordoblet tre år i træk.

I 2008 var den 100 millioner kroner, små 50 millioner kroner i 2007 og blot 23,4 millioner kroner i 2006. 

Omsætningen lå i årene fra 2006 til 2008 på lidt under 600 millioner kroner, men steg i 2009 til 621,1 millioner kroner.

Selskabet har 236 ansatte. 
 
Indviklet ejer-strukturer
Danske Nordic Processor ApS er 100 procent ejet af Nordic Processor AB i Sverige.

Nordic Processor AB i Sverige er igen ejet 40 procent af Nordea og 60 procent af IBM's amerikanske koncern-moderselskab.

Og slutteligt er Nordea eneste kunde hos danske Nordic Processor ApS. Det oplyser IBM.

Læs også:
IBM: Derfor vælter millionerne ind til ukendt selskab
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Salesforce åbner europæisk supercloud: Vil holde al data i Europa - her bliver den nye løsning først tilgængelig
Salesforce er på vej med europæisk cloud-løsning, der skal holde alle data på europæisk jord. Selskabet begynder at udrulle løsningen om få måneder. Om et år vil seks europæiske lande være dækket.
Computerworld
Ny rekord: Her er elbilen med den længste rækkevidde / Få timer til at Apple er klar med ny iOS 15 / Teslas vilde model S Plaid sætter fantomtid på hæderkronet bane
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.