Facebook fordobler størrelsen af datacenter

Allerede inden Facebooks første datacenter i Oregon er bygget, er det blevet besluttet at fordoble størrelsen.

I januar i år annoncerede Facebook byggeriet af virksomhedens første datacenter på over 13.000 kvadratmeter.

Nu har selskabet så bestemt at tilføje yderligere over 14.000 kvadratmeter datacenter på samme lokation. Det skriver IDG News Service.

Den første del af byggeriet er planlagt til at stå færdig i begyndelsen af næste år. Anden del forventes klar i starten af 2012.

Da Facebook annoncerede byggeriet af sit første datacenter i januar havde sitet rundet 400 millioner brugere, dette tal er i mellemtiden blevet til 500 millioner.

Twitter har også for nyligt sagt, at firmaet kommer til at få sit eget datacenter. Ligesom Facebook står Twitters servere i dag i datacentre styret af andre virksomheder. Twitter håber, at virksomheden med sit eget datacenter vil få mere kontrol over infrastrukturen, skriver IDG News Service.

Facebook har fortalt, at bygningsarbejdet giver arbejde til 150 til 200 arbejdere, samtidig forventes det, at datacenteret vil skabe 35 varige arbejdspladser.

Greenpeace ikke glade
Nogle, der ikke bliver begejstrede for de nye planer om et dobbelt så stort datacenter, er Greenpeace.

De har tidligere kritisteret Facebook for at vælge en placering, hvor det lokale elselskab primært får sin elektricitet fra kul-kraftværker. Greenpeace så hellere, at Facebook havde valgt en placering, hvor der kunne skaffes strøm fra vedvarende energi.

Facebook modargument har været, at valget er faldet på Oregon på grund af statens tørre og tempererede klima. Det giver mulighed for at benytte en speciel teknik til køling, der er bedre end den traditionelle mekaniske køling.

Facebook har ifølge IDG News Service meddelt, at datacenteret vil blive det mest energi-effektive i verden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.