Artikel top billede

Bliver du snydt? Her er Danmarks dyreste internet

Hvilket selskab er det dyreste, og hvilket er det billigste, når det gælder bredbånd? Se prisguiden her.

Der kan være god grund til at tjekke markedet en ekstra gang, når du skal have bredbånd.

En ny prispjece fra IT- og Telestyrelsen viser, at der kan være mange penge at spare ved at vælge det billigste internet.

Listen over bredbåndspriser indeholder de selskaber, der tilbyder flatrate-forbrug. Samtidig er det kun selskaber, der dækker minimum 80 procent af befolkningen, der er medtaget. Det betyder, at fiber- og kabelselskaberne ikke indgår.

Hastighederne er de markedsførte hastigheder og ikke de reelle hastigheder.

TDC ripper din pengepung

TDC er den dyreste, når det kommer til priser på bredbånd. Ved en hastighed på mindst 10/1 mbit/s er TDC dyrest med 299 kroner.

Det er 120 kroner mere om måneden end det billigste selskab, Skyline, og hos både Dansk Net, A+ Telecom, Perspektiv Bredbånd og Unotel, får du 20/2 mbit/s, altså den dobbelte hastighed, til samme pris.

Jesper Theill Eriksen, der er koncerndirektør i TDC, mener dog ikke, at den høje pris er at holde kunderne for nar.

"Vores strategi er at give folk mere for penge. Derfor er bredbånd hos os en pakke, der giver en højere værdi," siger han og forklarer:

"Når du har bredbånd hos TDC, får du også adgang til Play (musiktjeneste, red.). Samtidig er der også ip-telefoni med i vores bredbånd. Hvis du vælger at købe tv med er der derudover også mulighed for net-tv via dit bredbånd."

Derudover fremhæver Jesper Theill Eriksen homeboxen, som TDC-kunder får til at levere internettet. Der medfølger blandt andet trådløs router med den højeste hastighed på markedet.

"Vi ved, at vi er dyrere, men synes også, at vi tilbyder mere. Så det er helt bevidst. Til de kunder, der vil have den lavest mulige pris, er der så Fullrate, der hører under TDC-koncernen," forklarer Jesper Theill Eriksen.

Fullrate tilbyder 10/1 mbit/s til 199 kroner om måneden.

Skyline - Danmarks billigste

Den helt store vinder på bredbånd i prispjecen er Skyline. Her kan du få 10/1 mbit/s til 179 kroner. Skyline er også billigst på både 2048/512 og 4096/512.

Skyline skiller sig ud fra de andre selskaber ved at bruge den trådløse WiMAX-teknologi, i stedet for kablede forbindelser.

Skyline er skarpt forfulgt af Dansk Net, Fullrate og Telia, der alle tilbyder 10/1 mbit/s til 199 kroner.

Her er det billigste mobile bredbånd

Der er også gode penge at spare, når det gælder mobilt bredbånd.

Her er den billigste danske 1 mbit/s ned og 384 kbit/s op-forbindelse med minimum 5 gigabytes inkluderet at finde hos Onfone. 79 kroner om måneden skal du slippe for at have internet på farten. Onfone benytter sig af Telenors 3G-net.

Den dyreste pris for samme hastighed finder du til gengæld til 198 kroner hos Skyline, der ellers er billigst på almindeligt bredbånd.

"Det mobile bredbånd er ikke vores højeste prioritet. Begrundelsen for prisen er, at vi skal leje os ind på TDC og Telenors net," siger teknisk direktør Michael Vinter fra Skyline.

"Vi kommer senere med et mobil-produkt på vores eget netværk, og det bliver med en anden prissætning og en væsentlig højere båndbredde, end vi kender det i dag," siger Michael Vinter.

Skal du op i de lidt hurtigere hastigheder på dit mobile bredbånd, er Call Me de billigste med 3 mbit/s ned og 384 kbit/s op til 156 kroner.

Her får du 50 mbit/s til 299 kroner

Er du en af dem, der bare ikke kan få nok smæk på forbindelsen, så er der også i IT- og Telestyrelsens pjece en oversigt over de helt tunge drenge. Disse tilbud er dog ikke landsdækkende.

Skal du have 50 mbit/s med symmetriske down- og upload-hastigheder, er det fiberselskaberne, du skal sætte din lid til.

Her er det billigste bud Dansk Bredbånd på NRGi/Energi Danmark-fibernettet, der kan gøre det til 299 kroner om måneden. Samme pris som TDC tilbyder en 10 mbit/s ned og 1 mbit/s op til. Det kræver dog, at du bor i Djursland-området.

Det næstbilligste alternativ er også Dansk Bredbånd, bare på TDC's sjællandske fibernet. Her skal du betale 329 kroner for en 50/50 mbit/s forbindelse.

Du kan finde prispjecen her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere