Artikel top billede

Derfor mister HP-boss jobbet efter sex-afpresning

ComputerViews: Under Mark Hurds ledelse er HP blevet bragt i økonomisk topform som verdens største it-selskab. Bestyrelsen vil tilsyneladende ikke tages på sengen i en ny skandale.

ComputerViews: Hvad?

Mange erhvervs- og it-folk har uden tvivl taget sig til hovedet, da det i fredags blev kendt, at HP's topchef gennem fem år træder tilbage efter en sag om sex-chikane.

Men ikke desto mindre er det resultatet af den undersøgelse, som bestyrelsen i it-giganten har gennemført siden 29. juni, da en advokat henvendte sig til selskabet på vegne af en kvindelig ekstern leverandør, som følte sig chikaneret af Mark Hurd.

Af en børsmeddelelse i fredags fremgår det, at bestyrelsen undersøgte sagen og nu er blevet enig med Mark Hurd om, at han pakker sit kontor og hæver 12,2 millioner dollars samt aktieoptioner.

Til gengæld lover han ikke at retsforfølge HP.

Mark Hurd har også indgået et forlig med kvinden, som selv valgte at udtale sig gennem sin advokat i weekenden.

Her fortæller den 50-årige Jodie Fisher, at hun som ekstern leverandør arbejdede med HP-kunder på højt niveau samt arrangerede møder for topchefer.

Jodie Fisher er overrasket over og ked af, at Mark Hurd er nødt til at forlade jobbet.

Men det kan naturligvis ikke være anderledes. For uanset hvad der gemmer sig under kommunikationseksperternes ord i denne sag, så må HP-bestyrelsen handle.

Håndfast handling nødvendig

Det er blot fire år siden, at it-giganten blev rystet af en skandale om telefonaflytning af journalister, der prøvede at finde ud af hvem i bestyrelsen, der var for eller imod Mark Hurds forgænger Carly Fiorina.

Sagen var en lang og pinsom affære, som kostede den daværende bestyrelsesformand jobbet og høringer i den amerikanske kongres.

Ud med den velfungerende topchef

Derfor er selskabets bestyrelse nødt til at handle hurtigt og håndfast. Selvom de må smide en Mark Hurd på porten. En CEO, der har leveret og stadig leverede varen.

I forbindelse med Mark Hurds afgang valgte HP også at offentliggøre dele af tredje kvartalsregnskabet, der ellers først skal offentliggøres 19. august.

Årsomsætningen ventes at ligge mellem 125,3 og 125,5 milliarder dollars og tredje kvartalsomsætning er vokset med 11 procent i forhold til sidst år.

Så HP ser stadig ud til at være sundt efter Mark Hurds årelange fokusering på at sikre en slank og effektiv vækstmaskine, der har gjort HP til en gigant i direkte konkurrence med IBM om titlen som verdens største it-selskab.

Hvad nu?

Nu overtager HP's økonomidirektør eller CFO Cathie Lesjak midlertidigt CEO-jobbet, mens bestyrelsen kigger sig om efter en permanent løsning. Og måske kan HP vende problemet til en fordel.

Til Computerworld News Service siger Martin Reynolds fra analysehuset Gartner, at mens Mark Hurd har skabt den ledelsesmæssige disciplin, som har gjort HP succesfuld, så er brandet blevet mere og mere kedeligt.

"Du hører jo aldrig nogen sige: Jeg har lige købt en HP-printer. Den er bare så fed," siger Martin Reynolds og fortsætter:

"Det kan bestyrelsen gøre noget ved. Nu kan de sikre sig at få en topchef, der kan arbejde videre på den platform Mark Hurd har skabt og puste nyt liv i brandet," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital