HP-formand forlader omgående bestyrelsen

Skandalen i Hewlett-Packards top kulminerede fredag med bestyrelsesformand Patricia Dunns opsigelse med omgående virkning i stedet for som planlagt at træde af i januar.

It-giganten Hewlett-Packard sagde fredag farvel til den kvindelige formand for koncernens bestyrelse Patricia Dunn som den foreløbige kulmination på den skandale, der har udviklet sig i kølvandet på selskabets efterforskning af lækkede informationer til pressen.

På et pressemøde fredag oplyste direktør Mark Hurd, at han havde modtaget Patricia Dunns opsigelse med virkning samme dag.

Patricia Dunn var allerede på vej ud som følge af skandalen, men skulle have forblevet formand indtil januar, hvor Mark Hurd ville overtage posten.

Mark Hurd overtager nu posten med omgående virkning.

Skandalen har udviklet sig, efter det for nylig kom frem, at HP havde hyret et eksternt firma til at finde frem til en person i HP's top, der lækkede informationer til pressen fra selskabets bestyrelsesmøder.

Det er siden kommet frem, at efterforskningen blandt andet benyttede sig af detektiver, der foregav at være medlemmer af bestyrelsen og en række it-journalister over for teleselskaber for at få udleveret oversigter over telefonopkald.

Samtidig har efterforskerne angiveligt forsøgt at plante et spionprogram på en journalist fra it-nyhedstjenesten CNET's pc via e-mail.

Selvom skandalen i første omgang har ramt nu tidligere bestyrelsesformand Patricia Dunn hårdest, ser det også ud til, at Mark Hurd kan have vidst mere om de ufine metoder, der blev anvendt i efterforskningen.

Han vidste således, at der blev sendt en e-mail til den pågældende journalist, men benægter at have haft kendskab til brug af spionsoftware.

- Jeg blev spurgt om at godkende dele af ordlyden i e-mailen. Jeg erindrer ikke at have set eller have godkendt brugen af spionteknologi, siger Mark Hurd.

Patricia Dunns fremskyndede exit fra formandsstolen er således ingen garanti for, at der nu bliver lagt låg på affæren.

Ifølge Mark Hurd er der dog tale om en sag, der er så kompliceret, at det ikke er sikkert, at der kan blive placeret et endeligt ansvar.

- Det er en kompliceret sag, og jo mere vi graver i den, jo mere kompliceret bliver den. Jeg kan ikke på stående fod garantere, at vi har fået alle detaljer frem, siger Mark Hurd.

Han benyttede fredagens pressekonference til at rette en undskyldning til de journalister, der blev udsat for den ufine efterforskning på HP's foranledning.

Han kaldte samtidig de benyttede efterforskningsteknikker for upassende i forhold til selskabets forretning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere