Artikel top billede

Google skal i retten for aldersdiskrimination

Højesteretten i Californien har stadfæstet en afgørelse fra en appeldomstol, så sagen om uretmæssig fyring alligevel skal for retten.

Computerworld News Service: En retssag anlagt af en tidligere medarbejder hos Google, der hævder, at han blev uretmæssigt fyret på grund af sin alder, skal prøves ved en domstol. Det har Højesteretten i Californien nu besluttet.

Sagen mod Google, som har været længe undervejs, er anlagt af Brian Reid fra Palo Alto i Californien. Reid var 52 år, da han i 2002 opsagde sit arbejde som underviser ved Carnegie Mellon Universitetets campus i Californien til fordel for et arbejde hos Google. Dokumenter fra sagen viser, at han hævder, at aldersdiskrimination er en af årsagerne til, at Google fyrede ham.

Hans oprindelige sag mod virksomheden blev anlagt i 2004.

Reid hævder, at han af sine kolleger blev kaldt et antal øgenavne, såsom "gamle mand" og "gamle stivstikker". En skriftlig evaluering af medarbejder-præstationsniveau indikerer, at Google var tilfreds med Reid i hans første år hos virksomheden.

Ifølge kendelsen i den oprindelige sag havde Google legitime, ikke-diskriminerende årsager til at fyre Reid. Kendelsen blev afgivet ved en såkaldt summary judgement, så sagen kom aldrig for retten. Men det har en appeldomstol siden underkendt og således besluttet, at sagen skal prøves ved en domstol.

Højesteretten i Californien stadfæster appeldomstolens afgørelse af flere årsager, men bemærker særligt visse e-mails angående Reid sendt mellem chefer hos Google.

I sin oprindelig anklage krævede Reid et ikke-offentliggjort beløb i skadeserstatning heriblandt en anmodning om at få tilbagegivet 119.000 optioner til at købe Google-aktier til en aftalekurs på 1,68 kroner per aktie, som blev ham frataget ved fyringen.

Google benægter at have gjort noget galt og fastholder, at Reid ikke blev fyret på grund af hans alder.

"Højesteretten stadfæster blot den lavere domstols afgørelse, at sagen ikke bør afvises uden at have været for en domstol," siger Google i en pressemeddelelse. Vi ser frem til at demonstrere i retten de legitime, ikke-diskriminerende årsager til, at hr. Reid blev afskediget," tilføjer virksomheden.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere