Foto: Povl D. Rasmussen

TDC æder sig større på det danske marked

Telekoncernen TDC udbygger sin føring på det danske marked, hvor selskabet i forvejen er dominerende.

TDC er på en lang række områder reguleret af IT- og Telestyrelsen, fordi selskabet har en stærk markedsposition.

Og i dag viser TDC's halvårsregnskab, at selskabet øger sine markedsandele inden for ip-telefoni og mobilt bredånd, mens det er status quo på fastnettelefoni, fastnetbredbånd, mobiltelefoni samt betalings-tv.

TDC er ifølge regnskabet gået frem med ét procentpoint til 35 procent af markedet for mobilt bredbånd, mens selskabet nu sidder på 52 procent af al ip-telefoni mod 45 procent et år tidligere.

"På VoIP (IP-telefoni, red.) er vores markedsandel primært drevet af successen af HomeDuo og HomeTrio - multiplay IP-produkter - og det fremgår også af regnskabet, at vi har taget 120.000 flere Duo-kunder ind og cirka 60.000 flere Trio-kunder," fortæller administrerende direktør og koncernchef Henrik Poulsen om fremgangen.

I dag har TDC 270.000 HomeDuo-abonnementer, hvor kunderne får internet og ip-telefoni, mens 102.000 danskere har HomeTrio, hvor også tv indgår i pakken. Dermed har HomeDuo vist sig at sælge bedre end abonnementet, der også indeholder tv.

"Jeg tror, at det er helt naturligt, at bredbåndsmarkedet er langt mere flygtigt og langt større, så der er en større volumen i det marked end i tv-markedet. Der er også nogle hastighedskrav til vores tv-produkter, som gør, at det (HomeTrio, red.) dækker cirka 80 procent af landet, mens 100 procent er dækket af Duo," forklarer Henrik Poulsen.

Regulering
TDC's stærke markedsposition har flere gange fået IT- og Telestyrelsen til at skride ind. Styrelsen har blandt andet tvunget TDC til at åbne sit kobbernet, kabelnet og fibernet for fremmede udbydere, fordi selskabets stilling i markedet er blevet opfattet som dominerende.

Nu, hvor TDC igen forbedrer sin stilling i markedet, er det dog ikke tegn på, at konkurrencen har fejlet, mener Henrik Poulsen.

"Hvis man ser på prisudviklingen i det danske marked, så er der ikke nogen, som kan påstå andet, end at der er enorm intens konkurrence. Jeg tror ikke, at det er muligt at finde andre forbrugermarkeder i Danmark, hvor priserne er faldet så meget på både kort og lang sigt," siger TDC-koncernchefen.

Konkurrenterne Telenor og Telia har tidligere ved flere lejlighed udtrykt bekymring over TDC position på den faste teleinfrastruktur.

Priskrig og nulvækst er en trussel
Henrik Poulsen fortæller videre, at der ligger udfordringer forude i årets andet halvår.

"Der er den trussel, at det danske marked er et marked med stort set ingen vækst og samtidig en meget heftig priskrig, som i første halvår 2010 har eskaleret til nye niveauer. Både priskrigen på mobildata og -telefoni, men også på bredbånd," forklarer Henrik Poulsen.

Dagens halvårsregnskab fra TDC viser en fremgang i omsætningen på 2,2 procent til 18,2 milliarder kroner, mens resultatet før skat faldt med 36 procent til 1,4 milliarder kroner før skat i forhold til samme halvår sidste år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.