Artikel top billede

Her er Systematic-ledelsens fremtidsplaner

Interview: Topcheferne Michael Holm og Lars Johansson vil gøre Systematic til en af to EPJ-leverandører på sigt. 25 års erfaring er i spil.

Læs også: Systematic investerer 120.000 timer i én certificering.

Forsvar og sundhed kan umiddelbart lyde som to forskellige verdener.

Men for de godt 400 ansatte i Systematic er sammenhængen software, der gør det nemt at træffe beslutninger i de skarpe situationer, som er hverdagen for både soldater, læger og sygeplejersker.

Tid til langsigtede relationer med de offentlige kunder og kompromisløs satsning på kvalitet er et par af hovedingredienserne i arbejdet hos Systematic.

Her spiller det private ejerskab og investeringen i CMMI-certificering væsentlige roller.

60 procent defence

"Forretningsområdet defence fylder næsten 60 procent.
Men det er ved at udligne sig, fordi sundhed vokser mest lige nu, og vil være det største forretningsområde om nogle år."

Sådan siger stifter, storaktionær og administrerende direktør Michael Holm.

Torsdag 19. august fejrede han og koncerndirektør Lars Johansson sammen med resten af virksomheden, at Systematic har eksisteret i 25 år.
Firmaets første kunde - Søværnet - er også stadig med.

"Systematics historie hænger tæt sammen med søværnet. Vi har været med i Søværnets it-udvikling fra de første Compaq-pc'er til piratjagt ved Afrikas Horn," siger Michael Holm.

ERP til krigsførelse

Men hvor både søværn og luftvåben helt naturligt har udviklet sig teknologisk, så har særligt hærenheder haft brug for en teknologisk opgradering i kredsen af NATO-lande, hvor Systematic især har sine militære kunder.

Med leverancer til alle værn har Systematic kunnet udvikle standardproduktet Sitaware, der bedst kan beskrives som en ERP-suite til krigsførelse.

"Vi møder jo nogle af de meget store, hæderkronede virksomheder derude på den hårde måde. Men selvom vi er en lille virksomhed i den sammenhæng, så er vi med 100 mand, der sidder og produktudvikler, en betydende spiller i command and control-verdenen," fortæller Michael Holm.

Blandt konkurrenterne er forsvarsgiganter som amerikanske Northop Grumman, franske Thales og tyske EADS.

Men det er samtidig også her, Systematic har en god mulighed for at sælge i fremtiden, fordi giganterne begynder at opgive at udvikle deres egne systemer, og så køber løsninger som Sitaware til integration i deres egne leverancer.

"Vi kender processerne i forsvaret. Og så er vi åbne for, at partnere selv kan udvikle moduler eller levere løsninger med Sitaware," siger Michael Holm.

Fra projekt til produkt

Men det betyder også en væsentlig udfordring for Systematic.

Siden 2007 har det været strategien at lægge forretningen om fra mest at være projektbaseret til at være produktorienteret.

"Vi kalder det Lipton-kassen," griner Michael Holm, og peger til kassen med Lipton te-breve på mødebordet.

"Kassens størrelse og indholdet af te er produktet. Projektet er at skabe arrangementet omkring te-drikningen. Kundernes krav er i langt højere grad at få produktet," siger han og understreger, at det også stiller krav om en udbygning af partnerstrategien.

Partnere er også nødvendige for at nå de ambitiøse mål i forretningsområdet sundhed.

Målet er et eksporteventyr for Columna Clincial Information System, der er en EPJ-løsning udviklet i samarbejde med først Århus Amt, og i juni valgt som standardløsning i region Midtjylland.

Om den 15 år lange EPJ-udvikling i Danmark siger Michael Holm:

"Vi gik fra at være helte i EPJ-verdenen til være udskældte. Men nu er Århus-løsningen ved at blive udbredt til resten af regionen. På sigt vil der være to EPJ-leverandører. Vi er den ene."

Læs også: Systematic investerer 120.000 timer i én certificering.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere