Her er Systematic-ledelsens fremtidsplaner

Interview: Topcheferne Michael Holm og Lars Johansson vil gøre Systematic til en af to EPJ-leverandører på sigt. 25 års erfaring er i spil.

Læs også: Systematic investerer 120.000 timer i én certificering.

Forsvar og sundhed kan umiddelbart lyde som to forskellige verdener.

Men for de godt 400 ansatte i Systematic er sammenhængen software, der gør det nemt at træffe beslutninger i de skarpe situationer, som er hverdagen for både soldater, læger og sygeplejersker.

Tid til langsigtede relationer med de offentlige kunder og kompromisløs satsning på kvalitet er et par af hovedingredienserne i arbejdet hos Systematic.

Her spiller det private ejerskab og investeringen i CMMI-certificering væsentlige roller.

60 procent defence
"Forretningsområdet defence fylder næsten 60 procent.
Men det er ved at udligne sig, fordi sundhed vokser mest lige nu, og vil være det største forretningsområde om nogle år."

Sådan siger stifter, storaktionær og administrerende direktør Michael Holm.

Torsdag 19. august fejrede han og koncerndirektør Lars Johansson sammen med resten af virksomheden, at Systematic har eksisteret i 25 år.
Firmaets første kunde - Søværnet - er også stadig med.

"Systematics historie hænger tæt sammen med søværnet. Vi har været med i Søværnets it-udvikling fra de første Compaq-pc'er til piratjagt ved Afrikas Horn," siger Michael Holm.

ERP til krigsførelse
Men hvor både søværn og luftvåben helt naturligt har udviklet sig teknologisk, så har særligt hærenheder haft brug for en teknologisk opgradering i kredsen af NATO-lande, hvor Systematic især har sine militære kunder.

Med leverancer til alle værn har Systematic kunnet udvikle standardproduktet Sitaware, der bedst kan beskrives som en ERP-suite til krigsførelse.

"Vi møder jo nogle af de meget store, hæderkronede virksomheder derude på den hårde måde. Men selvom vi er en lille virksomhed i den sammenhæng, så er vi med 100 mand, der sidder og produktudvikler, en betydende spiller i command and control-verdenen," fortæller Michael Holm.

Blandt konkurrenterne er forsvarsgiganter som amerikanske Northop Grumman, franske Thales og tyske EADS.

Men det er samtidig også her, Systematic har en god mulighed for at sælge i fremtiden, fordi giganterne begynder at opgive at udvikle deres egne systemer, og så køber løsninger som Sitaware til integration i deres egne leverancer.

"Vi kender processerne i forsvaret. Og så er vi åbne for, at partnere selv kan udvikle moduler eller levere løsninger med Sitaware," siger Michael Holm.

Fra projekt til produkt
Men det betyder også en væsentlig udfordring for Systematic.

Siden 2007 har det været strategien at lægge forretningen om fra mest at være projektbaseret til at være produktorienteret.

"Vi kalder det Lipton-kassen," griner Michael Holm, og peger til kassen med Lipton te-breve på mødebordet.

"Kassens størrelse og indholdet af te er produktet. Projektet er at skabe arrangementet omkring te-drikningen. Kundernes krav er i langt højere grad at få produktet," siger han og understreger, at det også stiller krav om en udbygning af partnerstrategien.

Partnere er også nødvendige for at nå de ambitiøse mål i forretningsområdet sundhed.

Målet er et eksporteventyr for Columna Clincial Information System, der er en EPJ-løsning udviklet i samarbejde med først Århus Amt, og i juni valgt som standardløsning i region Midtjylland.

Om den 15 år lange EPJ-udvikling i Danmark siger Michael Holm:

"Vi gik fra at være helte i EPJ-verdenen til være udskældte. Men nu er Århus-løsningen ved at blive udbredt til resten af regionen. På sigt vil der være to EPJ-leverandører. Vi er den ene."

Læs også: Systematic investerer 120.000 timer i én certificering.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sådan turboimplementerede GateHouse helt nyt ERP-system på blot 26 dage: "Systemet skulle kunne favne det hele og integrere forretningerne med hinanden"
På 26 dage midt i coronakrisen og hen over påsken implementerede den danske softwarevirksomhed GateHouse en ERP-løsning fra IFS som erstatning for et bare to år gammel NAV-løsning. Her er historien om, hvordan det lykkedes.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Beskyt virksomhedens data og digitale værdier i døgndrift – målrettet, hurtigt og effektivt
Et konstant skiftende trusselsbillede og ændrede behov for eksempelvis flere hjemmearbejdspladser udfordrer virksomheden drift, indtjening og – i værste fald – eksistens. Men her er ofte allerede ganske mange sikkerhedssystemer i drift, og derfor er løsningen sjældent endnu flere tiltag og lag. De vil ofte blot bidrage til forvirringen, øge antallet af alarmer og måske endda ende med at gøre virksomhedens mere sårbar. I stedet kan det give mening at vælge en ekstern leverandør, der kan overvåge og sikre de digitale aktiver fokuseret, effektivt og i døgndrift. Helt uden behov for at sætte kostbare og ressourcekrævende projekter i søen – og uden at skulle tilkøbe dyre konsulentydelser og specialressourcer. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.