Artikel top billede

Tæsk til leverandører: KL går ind i jobcenter-sag

To leverandører på jobcenter-området får tørre tæsk af KL. Men der er en grund til, at it-læsset vælter, lyder det fra KL.

"Væsentlige it-problemer."

Sådan betegner chefkonsulent Ulrik Petersen fra KLs afdeling for Arbejdsmarked og Uddannelse de problemer, landets jobcentre har været udsat for i 2010. 

En stor del af ansvaret bærer de to leverandører på området: 

"Begge de kommunale leverandører, KMD og Medialogic, har haft en meget utilfredsstillende performance i deres systemer til jobcentrene, henholdsvis Opera og Workbase," siger Ulrik Petersen.

Kan ikke placere oplysninger

Ulrik Petersen forklarer, at der er tale om "mangfoldige problemer", hvor oplysninger ikke kan placeres korrekt i systemet eller ikke fremgår andre steder, når det er tastet ind.

Ulrik Petersen understreger, at de i forvejen indviklede systemer og regler betyder, at jobcentrenes medarbejdere er 100 procent afhængige af velfungerende it-systemer.

"Problemerne har derfor medført helt utilfredsstillende arbejdsbetingelser for medarbejdere og ledere og et betydeligt ekstra tidsforbrug i jobcentrene," siger han.

Chefkonsulenten oplyser, at leverandørerne har iværksat mange tiltag for at afhjælpe problemerne. Således er der senest opnået en væsentlig forbedring med en ny release i Workbase pr. 16. august, forklarer han.

De massive problemer har især ramt opgaver vedrørende de forsikrede ledige, oplyser chefkonsulenten fra KL.

Et hav af lovændringer

KL har i hele 2010 været i tæt dialog med AMS, KMD og Medialogic omkring problemerne.

Ligesom kommunernes forening i foråret har etableret to kundegrupper, en for hver leverandør, med det sigte at nå frem til en fælles og mere systematisk vurdering af problemerne som grundlag for at få løst problemerne med den utilfredsstillende driftssituation for jobcentrene.

"En væsentlig baggrund for problemerne er, at der er tale om overordentligt komplekse opgaver, som er præget af et meget kompliceret regelsæt, som tilmed er underlagt meget hyppige ændringer," siger Ulrik Petersen.

"Det er dog samtidig kommunernes og KL's vurdering, at begge leverandører ikke har haft tilstrækkeligt greb om de udfordringer, der ligger i at skabe velfungerende it-løsninger til jobcentrene", siger Ulrik Petersen.

KL vil nu sammen med de to kundegrupper følge tæt op på, hvordan it-systemernes performance udvikler sig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere