Artikel top billede

Tæsk til leverandører: KL går ind i jobcenter-sag

To leverandører på jobcenter-området får tørre tæsk af KL. Men der er en grund til, at it-læsset vælter, lyder det fra KL.

"Væsentlige it-problemer."

Sådan betegner chefkonsulent Ulrik Petersen fra KLs afdeling for Arbejdsmarked og Uddannelse de problemer, landets jobcentre har været udsat for i 2010. 

En stor del af ansvaret bærer de to leverandører på området: 

"Begge de kommunale leverandører, KMD og Medialogic, har haft en meget utilfredsstillende performance i deres systemer til jobcentrene, henholdsvis Opera og Workbase," siger Ulrik Petersen.

Kan ikke placere oplysninger

Ulrik Petersen forklarer, at der er tale om "mangfoldige problemer", hvor oplysninger ikke kan placeres korrekt i systemet eller ikke fremgår andre steder, når det er tastet ind.

Ulrik Petersen understreger, at de i forvejen indviklede systemer og regler betyder, at jobcentrenes medarbejdere er 100 procent afhængige af velfungerende it-systemer.

"Problemerne har derfor medført helt utilfredsstillende arbejdsbetingelser for medarbejdere og ledere og et betydeligt ekstra tidsforbrug i jobcentrene," siger han.

Chefkonsulenten oplyser, at leverandørerne har iværksat mange tiltag for at afhjælpe problemerne. Således er der senest opnået en væsentlig forbedring med en ny release i Workbase pr. 16. august, forklarer han.

De massive problemer har især ramt opgaver vedrørende de forsikrede ledige, oplyser chefkonsulenten fra KL.

Et hav af lovændringer

KL har i hele 2010 været i tæt dialog med AMS, KMD og Medialogic omkring problemerne.

Ligesom kommunernes forening i foråret har etableret to kundegrupper, en for hver leverandør, med det sigte at nå frem til en fælles og mere systematisk vurdering af problemerne som grundlag for at få løst problemerne med den utilfredsstillende driftssituation for jobcentrene.

"En væsentlig baggrund for problemerne er, at der er tale om overordentligt komplekse opgaver, som er præget af et meget kompliceret regelsæt, som tilmed er underlagt meget hyppige ændringer," siger Ulrik Petersen.

"Det er dog samtidig kommunernes og KL's vurdering, at begge leverandører ikke har haft tilstrækkeligt greb om de udfordringer, der ligger i at skabe velfungerende it-løsninger til jobcentrene", siger Ulrik Petersen.

KL vil nu sammen med de to kundegrupper følge tæt op på, hvordan it-systemernes performance udvikler sig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere