Artikel top billede

Tæsk til leverandører: KL går ind i jobcenter-sag

To leverandører på jobcenter-området får tørre tæsk af KL. Men der er en grund til, at it-læsset vælter, lyder det fra KL.

"Væsentlige it-problemer."

Sådan betegner chefkonsulent Ulrik Petersen fra KLs afdeling for Arbejdsmarked og Uddannelse de problemer, landets jobcentre har været udsat for i 2010. 

En stor del af ansvaret bærer de to leverandører på området: 

"Begge de kommunale leverandører, KMD og Medialogic, har haft en meget utilfredsstillende performance i deres systemer til jobcentrene, henholdsvis Opera og Workbase," siger Ulrik Petersen.

Kan ikke placere oplysninger

Ulrik Petersen forklarer, at der er tale om "mangfoldige problemer", hvor oplysninger ikke kan placeres korrekt i systemet eller ikke fremgår andre steder, når det er tastet ind.

Ulrik Petersen understreger, at de i forvejen indviklede systemer og regler betyder, at jobcentrenes medarbejdere er 100 procent afhængige af velfungerende it-systemer.

"Problemerne har derfor medført helt utilfredsstillende arbejdsbetingelser for medarbejdere og ledere og et betydeligt ekstra tidsforbrug i jobcentrene," siger han.

Chefkonsulenten oplyser, at leverandørerne har iværksat mange tiltag for at afhjælpe problemerne. Således er der senest opnået en væsentlig forbedring med en ny release i Workbase pr. 16. august, forklarer han.

De massive problemer har især ramt opgaver vedrørende de forsikrede ledige, oplyser chefkonsulenten fra KL.

Et hav af lovændringer

KL har i hele 2010 været i tæt dialog med AMS, KMD og Medialogic omkring problemerne.

Ligesom kommunernes forening i foråret har etableret to kundegrupper, en for hver leverandør, med det sigte at nå frem til en fælles og mere systematisk vurdering af problemerne som grundlag for at få løst problemerne med den utilfredsstillende driftssituation for jobcentrene.

"En væsentlig baggrund for problemerne er, at der er tale om overordentligt komplekse opgaver, som er præget af et meget kompliceret regelsæt, som tilmed er underlagt meget hyppige ændringer," siger Ulrik Petersen.

"Det er dog samtidig kommunernes og KL's vurdering, at begge leverandører ikke har haft tilstrækkeligt greb om de udfordringer, der ligger i at skabe velfungerende it-løsninger til jobcentrene", siger Ulrik Petersen.

KL vil nu sammen med de to kundegrupper følge tæt op på, hvordan it-systemernes performance udvikler sig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere