Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Teknologifolk undres over Intels McAfee-køb

Chip-giganten har erhvervet McAfee for en astronomisk sum, men sikkerhedsfolk har meget svært ved at se købet som et teknologisk fremskridt for it-sikkerheden.

"Det er sikkert en god investering, men det er ikke en teknologisk milepæl."

Sådan vurderer sikkerhedsekspert Peter Kruse fra CSIS Intels køb af McAfee. Han mener købet handler om, at Intel vil sprede indtjeningen og ikke så meget om udvikling af ny sikkerhedsteknologi.

Foreløbig er Intel da også meget luftig i sine udmeldinger om, hvorfor de har haft den store tegnebog fremme for at købe sikkerhedsfirmaet.

"Tilføjelsen af McAfee-produkter og teknologier til Intels portefølje bringer os enormt talentfulde mennesker med et track record for at levere sikkerheds-innovation, produkter og services, som industrien og forbrugere stoler på kan gøre det mere sikkert at koble sig op til internettet," siger Intels direktør, Paul Otellini, i forbindelse med købet.

Denne bløde formulering fortæller ikke meget om de tekniske visioner.

Unaturlig branchesammenlægning

Eksperter i sikkerhedsbranchen vurderer da heller ikke købet som en naturlig sammenlægning. Det er meget forskellige brancher, lyder det.

Der kan være nogle sikkerhedsperspektiver på langt sigt, men som udgangspunkt vurderes det, at Intel vil udvide butikken indenfor et lukrativt forretningsområde.

Blandt andet har analysehuset Gartner netop være ude med en melding om, at der er masser af penge i sikkerhedsbranchen, ligegyldig om der er krise for resten af it-branchen.

"Jeg har drøftet købet med en række kollegaer, og der er mange, der klør sig i håret og undres over, hvilke teknologier Intel kan drage fordel af," siger Peter Kruse.

En vurdering, der deles af netop en kollega i sikkerhedsbranchen.

"Intel vil helt sikkert lade McAfee fortsætte med sin nuværende sikkerhedsforretning, det vil man ikke ændre på," vurderer Thomas Wong, der er sikkerhedskonsulent i FortConsult.

Måske nye produkter

Hvis man tager de lange briller på, kan sammenlægningen måske give nye produkter.

"På sigt vil Intel nok indhente ekspertise og anvende sikkerhedsteknologierne fra McAfee i deres øvrige produkter, eksempelvis chips, i form af indlejrede sikkerhedsfunktioner."

"Men det ligger langt ude i fremtiden," siger Thomas Wong.

Indlejring af sikkerhed i hardware-komponenter har været forsøgt tidligere men med ringe succes, hvilket der er en god grund til.

"Man skal være meget varsom med at indbygge sikkerhed i hardware," siger Peter Kruse til Computerworld.

"Hvis it-kriminelle kan omgå en indlejret sikkerhed, kan de få adgang til en meget følsom del af computeren. Samtidig ser jeg store udfordringer i forbindelse med opdatering af indlejret sikkerheds-software eksempelvis med noget så banalt som nye signaturer," siger han.

"Hvis sikkerhedsfirmaet kan skrive rettelse til dele af hardware-enheden, så kan de it-kriminelle helt sikkert også gøre det. Faktisk kan det blive en sovepude, hvor brugerne tror de er sikret, men ikke er det."

Thomas Wong fra FortConsult kan godt se nogle anvendelsesmuligheder for den indlejrede sikkerhed, men de skal skabes i forbindelse med andre produkter.

"Hvis man vil anvende indlejret sikkerhed, har jeg en forventning om, at det vil blive som et ekstra lag i forbindelse med sikkerhed i eksempelvis styresystemet. Ellers opnår man næppe et højere sikkerhedsniveau," siger han.

"Men jeg kan ikke se oplagte områder, hvor man direkte kan adoptere McAfees teknologier i Intels produkter," siger Thomas Wong.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere