Artikel top billede

Teknologifolk undres over Intels McAfee-køb

Chip-giganten har erhvervet McAfee for en astronomisk sum, men sikkerhedsfolk har meget svært ved at se købet som et teknologisk fremskridt for it-sikkerheden.

"Det er sikkert en god investering, men det er ikke en teknologisk milepæl."

Sådan vurderer sikkerhedsekspert Peter Kruse fra CSIS Intels køb af McAfee. Han mener købet handler om, at Intel vil sprede indtjeningen og ikke så meget om udvikling af ny sikkerhedsteknologi.

Foreløbig er Intel da også meget luftig i sine udmeldinger om, hvorfor de har haft den store tegnebog fremme for at købe sikkerhedsfirmaet.

"Tilføjelsen af McAfee-produkter og teknologier til Intels portefølje bringer os enormt talentfulde mennesker med et track record for at levere sikkerheds-innovation, produkter og services, som industrien og forbrugere stoler på kan gøre det mere sikkert at koble sig op til internettet," siger Intels direktør, Paul Otellini, i forbindelse med købet.

Denne bløde formulering fortæller ikke meget om de tekniske visioner.

Unaturlig branchesammenlægning

Eksperter i sikkerhedsbranchen vurderer da heller ikke købet som en naturlig sammenlægning. Det er meget forskellige brancher, lyder det.

Der kan være nogle sikkerhedsperspektiver på langt sigt, men som udgangspunkt vurderes det, at Intel vil udvide butikken indenfor et lukrativt forretningsområde.

Blandt andet har analysehuset Gartner netop være ude med en melding om, at der er masser af penge i sikkerhedsbranchen, ligegyldig om der er krise for resten af it-branchen.

"Jeg har drøftet købet med en række kollegaer, og der er mange, der klør sig i håret og undres over, hvilke teknologier Intel kan drage fordel af," siger Peter Kruse.

En vurdering, der deles af netop en kollega i sikkerhedsbranchen.

"Intel vil helt sikkert lade McAfee fortsætte med sin nuværende sikkerhedsforretning, det vil man ikke ændre på," vurderer Thomas Wong, der er sikkerhedskonsulent i FortConsult.

Måske nye produkter

Hvis man tager de lange briller på, kan sammenlægningen måske give nye produkter.

"På sigt vil Intel nok indhente ekspertise og anvende sikkerhedsteknologierne fra McAfee i deres øvrige produkter, eksempelvis chips, i form af indlejrede sikkerhedsfunktioner."

"Men det ligger langt ude i fremtiden," siger Thomas Wong.

Indlejring af sikkerhed i hardware-komponenter har været forsøgt tidligere men med ringe succes, hvilket der er en god grund til.

"Man skal være meget varsom med at indbygge sikkerhed i hardware," siger Peter Kruse til Computerworld.

"Hvis it-kriminelle kan omgå en indlejret sikkerhed, kan de få adgang til en meget følsom del af computeren. Samtidig ser jeg store udfordringer i forbindelse med opdatering af indlejret sikkerheds-software eksempelvis med noget så banalt som nye signaturer," siger han.

"Hvis sikkerhedsfirmaet kan skrive rettelse til dele af hardware-enheden, så kan de it-kriminelle helt sikkert også gøre det. Faktisk kan det blive en sovepude, hvor brugerne tror de er sikret, men ikke er det."

Thomas Wong fra FortConsult kan godt se nogle anvendelsesmuligheder for den indlejrede sikkerhed, men de skal skabes i forbindelse med andre produkter.

"Hvis man vil anvende indlejret sikkerhed, har jeg en forventning om, at det vil blive som et ekstra lag i forbindelse med sikkerhed i eksempelvis styresystemet. Ellers opnår man næppe et højere sikkerhedsniveau," siger han.

"Men jeg kan ikke se oplagte områder, hvor man direkte kan adoptere McAfees teknologier i Intels produkter," siger Thomas Wong.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Anja Monrad lander ny international toppost: Bliver direktør for Dells største europæiske region
Interview. Efter otte år som ansvarlig for Øst- og Centraleuropa overtager Anja Monrad nu rollen som chef for Dells største europæiske region. "Jeg får ansvaret for syv lande nu, hvor det tidligere var 32. Landemæssigt er det færre, men markederne er meget større," fortæller hun til Computerworld.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.