BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

IDC: Vitualisering øger salget af switche

Omsætningen på ethernet-switche vokser støt, og Cisco er fortset den virksomhed, der ligger suverænt i spidsen. Se hvor langt der er ned til andenpladsen.

Computerworld News Service: Omsætningen på ethernet-switche er i andet kvartal steget med 32,7 procent i forhold til samme periode sidste år hjulpet godt på vej af den stigende udbredelse af eksempelvis virtualisering og
IP-telefoni. Det viser tal fra IDC's rapport Worldwide Quarterly Enterprise Networks Tracker.

Den faktiske vækst kommer fra fortsat adoption af teknologier såsom gigabit ethernet og Power over Ethernet. Adoptionen af PoE drives frem af behovet for strøm til IP-telefoner og access points til trådløse netværk, siger Rohit Mehra, der er chef for enterprise communications infrastructure hos IDC.

IDC's analyser viser også en stigning på 87,9 procent i forhold til året før i omsætningen fra 10-gigabit ethernet, og for første gang blev der solgt over en million porte i et kvartal. Den stigende brug af 10-gigabit ethernet drives frem af virtualiserede datacentre og af cloud computing, påpeger IDC.

Adoptionen af virtualisering har ført til en mere centraliseret netværksarkitektur, hvilket ifølge Mehra øger behovet for højere netværkskapacitet i datacentret.

Cisco dominerer fortsat markedet for ethernet-switche med en omsætningsandel, der er steget til 65,8 procent i andet kvartal fra 62,8 procent i samme periode i 2009. Men Ciscos omsætningsandel i andet kvartal faldt sekventielt fra 68,3 procent i første kvartal 2010, hvilket ifølge IDC var et exceptionelt stærkt kvartal for virksomheden.

Hewlett-Packard sidder på en fjern andenplads med en markedsandel målt i omsætning på 8,1 procent, hvilket for første gang inkluderer salgstal fra 3Com og fra 3Coms kinesiske datterselskab H3C. HP opkøbte 3Com i april.

Kampen er dog lidt mere ligelig, hvis man i stedet tæller antal solgte ethernet-porte: Her er tallene 32 millioner for Cisco mod Hewlett-Packards 16 millioner, oplyser IDC.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Premium
CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.