Artikel top billede

Systematic investerer 120.000 timer i én certificering

Århusianske Systematic har investeret ekstremt mange mandskabstimer i en bestemt certificering, som under 200 virksomheder i verden har fået.

Læs også: Her er Systematic-ledelsens fremtidsplaner.

Århusianske Systematic har investeret op mod 120.000 arbejdstimer i at blive en af de under 200 virksomheder i verden, der er certificeret på det højeste niveau 5 i Capability Maturity Model Integration, CMMI.

Det handler om, at kompromisløs satsning på kvalitet er en vigtig ingrediens hos Århus-virksomheden.

"Vi har investeret 120.000 timer i CMMI indtil nu. For vi skal jo recertificeres som vi blev det sidste år," siger koncerndirektør Lars Johansson.

"Når du så spørger om det har været det værd, så er svaret ja. Og et godt eksempel er jo, når vi skal levere løsninger under de mest håbløse forhold. Der er ingen nem adgang til bredbånd for soldaterne i kamp - så det skal bare virke," sige Lars Johansson.

Wall of fame and shame

I hverdagen er det kvalitetsfunktionen BPI eller business process improvement, der løbende arbejder med kvalitetssikringen.

Og i Systematics hovedkvarter på Søren Frichs Vej i Århus findes en "wall of fame and shame", hvor alle projektets kvalitetsmål og fremdrift kan ses i forhold til hinanden.

"Gennemsigtigheden er afgørende. Både kunder og medarbejdere skal kunne se, hvordan deres projekt udvikler sig i forhold til andre," siger Michael Holm.

Offentlige kunder rykker

"80 procent af vores omsætning kommer fra den offentlige sektor. Det handler om langsigtede relationer," siger Michael Holm og fortsætter:

"Vi kan tillade os at være enige med kunden om, at løsningen ikke skal være klar næste år. Den slags strategiske satsninger er mulige, fordi vi ikke skal levere en regnskabsmeddelelse hvert kvartal," siger han.

Michael Holm er helt overbevist om, at kombinationen af en helt privat virksomhed, som hans egen, og offentlige kunder, er en rigtig god konstellation.

Selv bruger han gerne relationen til først Århus Amt og siden Region Midtjylland som eksempel på 10 års samarbejde - uden at ryge i totterne på hinanden.

Læs også: Her er Systematic-ledelsens fremtidsplaner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?