Artikel top billede

Online-backup marcherer frem med syvmileskridt

Storage og backup på nettet er begyndt at blive en rigtig god forretning. Vækstraterne er enorme. Se her, hvorfor det går så godt.

Storage as a service og backup as a service.

Det klinger måske ikke helt dansk, men det lyder nu alligevel som en god forretning.

For omsætningen på online-storage og -backup er vej op gennem loftet i takt med, at det nydanske it-begreb cloud computing vinder mere og mere fodfæste i virksomhederne.

I 2009 kunne online-storage-firmaerne notere en forretning på verdensplan på 15,7 milliarder kroner ifølge analysehuset IDC.

I år forventer analytikerne forretningen vil skyde op på 22,1 milliarder kroner - og i 2014 vil omsætningen være helt oppe på 70 milliarder kroner.

For online-backup lyder væksten på verdensplan fra godt fire milliarder kroner i 2009 til 14,5 milliarder i 2014.

Kommer helt automatisk med udskiftning

IDC's europæiske chef for software-infrastruktur, Carla Arend, forklarer til Computerworld, at tendensen til at kigge mod back up as a service har flere forklaringer.

"Mange virksomheder har i de senere år haft stor vækst i deres datavolume og siden hen løbet tør for storageplads. Derfor kigger de mod back up-løsninger i skyen," lyder det fra Carla Arend.

Hun peger samtidig på en generel udskiftning af databånd med cloud-storage som en anden forklaring på medvinden.

"Hvis nogen gemmer data i nogle år af juridiske årsager, er det faktisk også billigere at sende data i skyen frem for at blive ved med at backe up på bånd," siger Carla Arend.

De store og små er i skyen

Det er de helt basale storage-tjenester, der fylder godt i budgetterne med en markedsandel på langt over 50 procent af omsætningen modsat mere avancerede tjenester som eksempelvis løbende disaster recovery.

Carla Arend fremhæver selskaber som Amazon og Nirvanix samt store europæiske teleselskaber som BT og T-Mobile som de førende internationale selskaber inden for online-back up-løsninger.

Indtil videre har det ifølge IDC's egne undersøgelser været de helt små og meget store virksomheder, der har været interesseret i back up på nettet, men de tider er ved at skifte nu.

"Virksomhederne i midten af markedet har måske været tilbageholdende med at implementere på grund af frygt for fyringer eller mangel på data-kontrol. Men vores seneste undersøgelser tyder på, at online-back up er blevet for alle typer selskaber," siger Carla Arend.

Vækst i Danmark

De danske online-udbydere af online-storage-løsninger kan også se opad for at følge med i udviklingen.

Den danske omsætning skal dog stadig tælles i millioner frem for i milliarder.

Knap 60 millioner omsatte de danske online-storage-selskaber for i 2009. IDC forventer, at det tal vil stige til over 85 millioner kroner i år og runde den kvarte milliard kroner allerede i 2013.

Læs også: Sådan kommer du i gang med online backup.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere