Artikel top billede

Online-backup marcherer frem med syvmileskridt

Storage og backup på nettet er begyndt at blive en rigtig god forretning. Vækstraterne er enorme. Se her, hvorfor det går så godt.

Storage as a service og backup as a service.

Det klinger måske ikke helt dansk, men det lyder nu alligevel som en god forretning.

For omsætningen på online-storage og -backup er vej op gennem loftet i takt med, at det nydanske it-begreb cloud computing vinder mere og mere fodfæste i virksomhederne.

I 2009 kunne online-storage-firmaerne notere en forretning på verdensplan på 15,7 milliarder kroner ifølge analysehuset IDC.

I år forventer analytikerne forretningen vil skyde op på 22,1 milliarder kroner - og i 2014 vil omsætningen være helt oppe på 70 milliarder kroner.

For online-backup lyder væksten på verdensplan fra godt fire milliarder kroner i 2009 til 14,5 milliarder i 2014.

Kommer helt automatisk med udskiftning

IDC's europæiske chef for software-infrastruktur, Carla Arend, forklarer til Computerworld, at tendensen til at kigge mod back up as a service har flere forklaringer.

"Mange virksomheder har i de senere år haft stor vækst i deres datavolume og siden hen løbet tør for storageplads. Derfor kigger de mod back up-løsninger i skyen," lyder det fra Carla Arend.

Hun peger samtidig på en generel udskiftning af databånd med cloud-storage som en anden forklaring på medvinden.

"Hvis nogen gemmer data i nogle år af juridiske årsager, er det faktisk også billigere at sende data i skyen frem for at blive ved med at backe up på bånd," siger Carla Arend.

De store og små er i skyen

Det er de helt basale storage-tjenester, der fylder godt i budgetterne med en markedsandel på langt over 50 procent af omsætningen modsat mere avancerede tjenester som eksempelvis løbende disaster recovery.

Carla Arend fremhæver selskaber som Amazon og Nirvanix samt store europæiske teleselskaber som BT og T-Mobile som de førende internationale selskaber inden for online-back up-løsninger.

Indtil videre har det ifølge IDC's egne undersøgelser været de helt små og meget store virksomheder, der har været interesseret i back up på nettet, men de tider er ved at skifte nu.

"Virksomhederne i midten af markedet har måske været tilbageholdende med at implementere på grund af frygt for fyringer eller mangel på data-kontrol. Men vores seneste undersøgelser tyder på, at online-back up er blevet for alle typer selskaber," siger Carla Arend.

Vækst i Danmark

De danske online-udbydere af online-storage-løsninger kan også se opad for at følge med i udviklingen.

Den danske omsætning skal dog stadig tælles i millioner frem for i milliarder.

Knap 60 millioner omsatte de danske online-storage-selskaber for i 2009. IDC forventer, at det tal vil stige til over 85 millioner kroner i år og runde den kvarte milliard kroner allerede i 2013.

Læs også: Sådan kommer du i gang med online backup.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.