Online-backup marcherer frem med syvmileskridt

Storage og backup på nettet er begyndt at blive en rigtig god forretning. Vækstraterne er enorme. Se her, hvorfor det går så godt.

Storage as a service og backup as a service.

Det klinger måske ikke helt dansk, men det lyder nu alligevel som en god forretning.

For omsætningen på online-storage og -backup er vej op gennem loftet i takt med, at det nydanske it-begreb cloud computing vinder mere og mere fodfæste i virksomhederne.

I 2009 kunne online-storage-firmaerne notere en forretning på verdensplan på 15,7 milliarder kroner ifølge analysehuset IDC.

I år forventer analytikerne forretningen vil skyde op på 22,1 milliarder kroner - og i 2014 vil omsætningen være helt oppe på 70 milliarder kroner.

For online-backup lyder væksten på verdensplan fra godt fire milliarder kroner i 2009 til 14,5 milliarder i 2014.

Kommer helt automatisk med udskiftning
IDC's europæiske chef for software-infrastruktur, Carla Arend, forklarer til Computerworld, at tendensen til at kigge mod back up as a service har flere forklaringer.

"Mange virksomheder har i de senere år haft stor vækst i deres datavolume og siden hen løbet tør for storageplads. Derfor kigger de mod back up-løsninger i skyen," lyder det fra Carla Arend.

Hun peger samtidig på en generel udskiftning af databånd med cloud-storage som en anden forklaring på medvinden.

"Hvis nogen gemmer data i nogle år af juridiske årsager, er det faktisk også billigere at sende data i skyen frem for at blive ved med at backe up på bånd," siger Carla Arend.

De store og små er i skyen
Det er de helt basale storage-tjenester, der fylder godt i budgetterne med en markedsandel på langt over 50 procent af omsætningen modsat mere avancerede tjenester som eksempelvis løbende disaster recovery.

Carla Arend fremhæver selskaber som Amazon og Nirvanix samt store europæiske teleselskaber som BT og T-Mobile som de førende internationale selskaber inden for online-back up-løsninger.

Indtil videre har det ifølge IDC's egne undersøgelser været de helt små og meget store virksomheder, der har været interesseret i back up på nettet, men de tider er ved at skifte nu.

"Virksomhederne i midten af markedet har måske været tilbageholdende med at implementere på grund af frygt for fyringer eller mangel på data-kontrol. Men vores seneste undersøgelser tyder på, at online-back up er blevet for alle typer selskaber," siger Carla Arend.

Vækst i Danmark
De danske online-udbydere af online-storage-løsninger kan også se opad for at følge med i udviklingen.

Den danske omsætning skal dog stadig tælles i millioner frem for i milliarder.

Knap 60 millioner omsatte de danske online-storage-selskaber for i 2009. IDC forventer, at det tal vil stige til over 85 millioner kroner i år og runde den kvarte milliard kroner allerede i 2013.

Læs også: Sådan kommer du i gang med online backup.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Customer engagement - sådan skaber succesfulde virksomheder en stærk kundeloyalitet

Der findes ikke mange virksomheder, der med succes er taget på rejsen mod den digitale transformation, der ikke har satset målrettet på at forstå deres kunder og udvikle forholdet til deres kunder med det mål at skabe den allerbedste kundeoplevelse. Med data kan man få en dyb forståelse for sine kunder og få indsigt i, hvordan de agerer, og hvordan de vil agere. Vi sætter fokus på nye forretningsmodeller der skaber loyale kunder.

09. juni 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Awareness og god it-sikkerhedskultur

Sikkerheds-awareness er en af de allervigtigste ting at få styr på for alle it-sikkerhedsansvarlige. For uanset hvor godt vi sikrer vores perimetre med avancerede digitale forsvarsværker, er og bliver medarbejderne et svagt led og et oplagt mål for hackerne.

10. juni 2020 | Læs mere


Digital CxO Lounge: Kom med forrest i kampen for bedre cybersikkerhed

Store danske virksomheder er blevet hacket med store tab til følge. Der kommer hele tiden nye cybertrusler til - senest har Corona-krisen vist sig at være arnested for nye måder at kompromittere borgernes og virksomhedernes it-sikkerhed på. Hvordan er vi som samfund gearet til at modstå en fjende, vi ikke kender? Og vil vi kunne modstå en cyberkrise parallelt med Corona-krisen?

16. juni 2020 | Læs mere


Premium
Staten blev advaret om store negative konsekvenser ved Netcompanys corona-app
Den corona-app, som Netcompany i øjeblikket udvikler for staten, baserede sig i første omgang på en dataindsamlingsmodel, der kunne få meget store negative konsekvenser for borgerne, lød advarslen fra en privacy-konsulent som styrelsen havde hyret.
Computerworld
Forsvarsministeren overvejer at give dansk politi lov til at blokere for websites uden dommerkendelse
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil diskutere muligheden for at give politiet mulighed for at blokere for websites uden dommerkendelse.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.