Online-backup marcherer frem med syvmileskridt

Storage og backup på nettet er begyndt at blive en rigtig god forretning. Vækstraterne er enorme. Se her, hvorfor det går så godt.

Storage as a service og backup as a service.

Det klinger måske ikke helt dansk, men det lyder nu alligevel som en god forretning.

For omsætningen på online-storage og -backup er vej op gennem loftet i takt med, at det nydanske it-begreb cloud computing vinder mere og mere fodfæste i virksomhederne.

I 2009 kunne online-storage-firmaerne notere en forretning på verdensplan på 15,7 milliarder kroner ifølge analysehuset IDC.

I år forventer analytikerne forretningen vil skyde op på 22,1 milliarder kroner - og i 2014 vil omsætningen være helt oppe på 70 milliarder kroner.

For online-backup lyder væksten på verdensplan fra godt fire milliarder kroner i 2009 til 14,5 milliarder i 2014.

Kommer helt automatisk med udskiftning
IDC's europæiske chef for software-infrastruktur, Carla Arend, forklarer til Computerworld, at tendensen til at kigge mod back up as a service har flere forklaringer.

"Mange virksomheder har i de senere år haft stor vækst i deres datavolume og siden hen løbet tør for storageplads. Derfor kigger de mod back up-løsninger i skyen," lyder det fra Carla Arend.

Hun peger samtidig på en generel udskiftning af databånd med cloud-storage som en anden forklaring på medvinden.

"Hvis nogen gemmer data i nogle år af juridiske årsager, er det faktisk også billigere at sende data i skyen frem for at blive ved med at backe up på bånd," siger Carla Arend.

De store og små er i skyen
Det er de helt basale storage-tjenester, der fylder godt i budgetterne med en markedsandel på langt over 50 procent af omsætningen modsat mere avancerede tjenester som eksempelvis løbende disaster recovery.

Carla Arend fremhæver selskaber som Amazon og Nirvanix samt store europæiske teleselskaber som BT og T-Mobile som de førende internationale selskaber inden for online-back up-løsninger.

Indtil videre har det ifølge IDC's egne undersøgelser været de helt små og meget store virksomheder, der har været interesseret i back up på nettet, men de tider er ved at skifte nu.

"Virksomhederne i midten af markedet har måske været tilbageholdende med at implementere på grund af frygt for fyringer eller mangel på data-kontrol. Men vores seneste undersøgelser tyder på, at online-back up er blevet for alle typer selskaber," siger Carla Arend.

Vækst i Danmark
De danske online-udbydere af online-storage-løsninger kan også se opad for at følge med i udviklingen.

Den danske omsætning skal dog stadig tælles i millioner frem for i milliarder.

Knap 60 millioner omsatte de danske online-storage-selskaber for i 2009. IDC forventer, at det tal vil stige til over 85 millioner kroner i år og runde den kvarte milliard kroner allerede i 2013.

Læs også: Sådan kommer du i gang med online backup.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Optimer din forretning med Microsofts splinternye Dynamics 365 Business Central

Microsofts nye generation af intelligente forretningsapplikationer indeholder med blandt andet Microsoft Dynamics 365 Business Central enorme muligheder for at høste værdi af virksomhedens komplekse it-miljø ved øget indsigt, optimering af processer og drift og automatisering. Kom og hør hvordan du høster størst værdi med Microsoft nye, sammenhængende administrations-system ved at optimerer virksomheden mange steder.

28. marts 2019 | Læs mere


Premium
Sådan ser det intelligente drømmekontor ud: Her kæmper 240 mennesker om 150 siddepladser - og de elsker det
I Polys kontor er det lykkedes at klemme 240 ansatte i et kontor med 150 siddepladser. Aligevel er medarbejdertilfredsheden er i den absolutte superliga.
Computerworld
Her er Kinas næste stjernemobil: Huawei P30
Seneste lækkede detaljer om Huaweis næste toptelefon, Huawei P30, lader ikke meget tilbage til fantasien.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Vil du snydes når du skal vælge printløsning?
Svaret er forhåbentlig/naturligvis nej, men sandheden er at det er et reelt problem for mange virksomheder. I langt de fleste tilfælde skrives der under på kontrakter, der binder virksomheder til unødigt kostbare og langvarige leasing og lejeforløb, og underskriften er desværre bindende. Derfor – der er mange penge at spare ved at få den rigtige rådgivning og sætte sig ind i aftalerne, og vi har samlet 5 gode råd i dette whitepaper.