Mads Elkær

Journalist

E-Mail

m.elkaer@cw.dk

Linkedin

Se Mads's LinkedIn profil

Siden 2006 har jeg skrevet om samfund, erhverv og teknologi hos Computerworld. 

Inden for it-verdenen har jeg primært dækket offentlige it-satsninger, men skriver om alt fra små iværksættervirksomheder til verdens største datacentre.  

Jeg skriver i stort set alle journalistiske genrer, ligesom jeg har prøvet kræfter med stort set alle medier. 

Min uddannelsesmæssige baggrund er en Cand.it-uddannelse fra IT-Universitetet i København, efter jeg færdiggjorde en bachelorgrad i filmkunst på et engelsk universitet ved årtusindeskiftet. 

Ved siden af
Udover mit job som journalist hos Computerworld er jeg frivillig lektiehjælper på min gamle skole, Dyvekeskolen på Amager i København, hvor jeg hjælper eleverne på alle klassetrin med deres hjemmearbejde. 

Derudover har jeg sammen med min ven og journalistkollega Bastian Larsen udgivet romanen 'ELSKMIG.dk' om livet på det fiktive datingsite Elskmig.dk.
4.231 artikler på Computerworld

Mads Elkær

19

Bill Gates ikke i tvivl: Der bør betales skat af robotters arbejdskraft

Microsoft-stifter Bill Gates anbefaler, at fremtidens robot-arbejdskraft skal biddrage til skattekassen. Hans forslag er ikke lige i harmoni med, hvad EU-politikerne synes.

20. februar 2017 kl. 14.58 | læs »
2

Verdenskendt internet-pirat skal udleveres til USA: Risikerer 20 år bag tremmer

Den omstridte it-iværksætter Kim Dotcom kan udleveres til retsforfølgelse i USA, har den new zealandske højesteret bestemt. Kim Dotcom kalder sagen for politisk, inden han risikerer 20 år i amerikansk fængsel.

20. februar 2017 kl. 13.59 | læs »
2

Google inviterer Telenor med ind i eksklusiv klub: Vil sammen bygge fremtidens sms-system

Telenor er inviteret ind i varmen hos Google, der i de kommende år vil rulle en sms-afløser ud på sine Android-telefoner. Læs her, hvorfor Telenor er inviteret med ind i varmen.

20. februar 2017 kl. 08.43 | læs »
9

Youtube-millionær i frit fald efter kontroversielle meldinger: "Jeg har bare forsøgt at vise, hvor skør den moderne verden er"

YouTube-ikonet PewDiePie har været ude i en sand shitstorm med farvel til millionindtægter efter upload af videoer med antisemitiske budskaber. Dele har pressen har siden stemplet ham som nazi-sympatisør. Læs her, hvordan PewDiePie selv forklarer videoerne.

17. februar 2017 kl. 13.11 | læs »
3

Danmarks digitalisering: Vi tværer postens milliard-tab af på svenskerne

Sverige bliver hårdt ramt af, at Danmark sparer hundredemillionvis af kroner på digital post. For Sverige ejer størstedelen af PostNord og har ingen digital post-løsning at spare penge på.

17. februar 2017 kl. 08.47 | læs »
15

Storby tæt på at skrotte Linux efter 14 års open source-brug: Windows 10 er meget bedre

Den tyske millionby München med 1,5 millioner indbyggere har siden 2003 satset på Linux og har sågar sin egen distribution ved navn LiMux. Men nu har byens borgmester og et flertal i byrådet set sig sultne på Windows 10.

16. februar 2017 kl. 14.24 | læs »
9

Storkontorets støj-skræk: Facebook-videoerne i dit feed auto-afspiller snart med lyd

Facebook har testet automatisk afspilning af videoer med lyd, så den oplevelse får op mod to milliarder brugere også snart fornøjelsen af. Du kan dog godt slå lyden fra, hvis videoerne med lyd larmer alt for meget.

16. februar 2017 kl. 08.58 | læs »

Apple og Adobe lapper flere kritiske sikkerhedshuller: Find det nødvendige lappegrej her

Både Apple og Adobe lapper kritiske sikkerhedshuller i it-selskabernes populære software-produkter. Her kan du læse mere om de usikre produkter fra it-giganterne, og hvor du finder lappegrejet til at tætne softwaren igen.

15. februar 2017 kl. 15.12 | læs »
1

Webbureau eftergiver gæld til vrede kunder efter massiv kritik og beskyldninger om bondefangeri: Direktør vil kun interviewes per mail

Interview: Webbureauet Business Solution slår en streg over flere kunders gæld til webbureauet efter massiv kritik af selskabets forretningsmetoder. Selskabs-ejer Philip Kaas afviser kategorisk at stille op til interview. Istedet kræver han, at vi mailer til ham. Se hans svar her.

15. februar 2017 kl. 14.30 | læs »

Microsofts udsætter kritiske sikkerhedsopdateringer i sidste øjeblik efter ukendt fejl

Microsofts månedlige sikkerhedsopdateringer er udsat grundet ukendt fejl. Det amerikanske vagtværn Homeland Security har ellers advaret om et åbent sikkerhedssår, der kan få Microsofts styresystem Windows til at crashe.

15. februar 2017 kl. 11.43 | læs »