Interne mails:Netcompany har kendt til datatyveri lang tid før offentligheden fik det at vide

Mads Elkær

Journalist

E-Mail

m.elkaer@cw.dk

Linkedin

Se Mads's LinkedIn profil

Siden 2006 har jeg skrevet om samfund, erhverv og teknologi hos Computerworld. 

Inden for it-verdenen har jeg primært dækket offentlige it-satsninger, men skriver om alt fra små iværksættervirksomheder til verdens største datacentre.  

Jeg skriver i stort set alle journalistiske genrer, ligesom jeg har prøvet kræfter med stort set alle medier. 

Min uddannelsesmæssige baggrund er en Cand.it-uddannelse fra IT-Universitetet i København, efter jeg færdiggjorde en bachelorgrad i filmkunst på et engelsk universitet ved årtusindeskiftet. 

Ved siden af
Udover mit job som journalist hos Computerworld er jeg frivillig lektiehjælper på min gamle skole, Dyvekeskolen på Amager i København, hvor jeg hjælper eleverne på alle klassetrin med deres hjemmearbejde. 

Derudover har jeg sammen med min ven og journalistkollega Bastian Larsen udgivet romanen 'ELSKMIG.dk' om livet på det fiktive datingsite Elskmig.dk.
4.294 artikler på Computerworld

Mads Elkær

6

Jan købte et digitalt dødsbo - herefter begyndte problemerne at myldre frem

Jans køb af en webbutik i et dødsbo har vist sig at være en del mere bøvlet, end han på forhånd havde forventet. Stævninger og juridiske slagsmål har plaget ham siden købet.

5. april 2017 kl. 08.00 | læs »
4

Microsoft: Azure kan overtage vigtige dele af Windows med tiden

Microsoft har med sin Azure-cloud sat sigtelinjen efter, at skyen skal blive selskabets største produkt. Læs her, hvordan det fremover kan påvirke Windows-styresystemet.

3. april 2017 kl. 09.58 | læs »

Brexit-effekten: It-milliarder risikerer at forsvinde ud af Storbritannien

Frygten for at mangle dygtige it-folk, når Brexit-tæppet går ned mellem EU og Storbritannien, får mange britiske spil-firmaer til at overveje at flytte væk. Dermed står Storbritannien til at miste milliardomsætning alene fra computerspilsalget.

3. april 2017 kl. 06.00 | læs »

Forsvarets store it-projekt til bedre tidsstyring er selv løbet over tid

Et projekt hos Forsvaret til 54 millioner kroner for opnåelse af bedre tidsstyring er selv løbet over tid. Nu sås der tvivl om projektets fremtid.

31. marts 2017 kl. 10.16 | læs »

Han er øverste CIO i Estland: Sådan har Estland bygget digitale systemer i verdensklasse til staten, bankerne og borgerne

Interview: Estland er helt fremme i verdens-eliten, når det kommer til at bygge offentlige it-systemer. Læs her, hvordan open source, borgerkort og dataprotokoller kan give verdens mest digitaliserede offentlige sektor. Interview med Estlands CIO, Siim Sikkut.

31. marts 2017 kl. 08.17 | læs »

Microsoft-boss erkender: Vi mangler standarder til at flytte data i skyen

Interview: Cloud-æraen er over os, og alt lyder til at blive fantastisk. Men hvorfor er det så bøvlet at flytte applikationer og data fra den ene it-virksomheds cloud og over til den næste sky? Se her hvad Microsofts cloud-chef, Brad Andersson, mener om det.

30. marts 2017 kl. 15.37 | læs »
2

Her er seks løgne it-udviklere fortæller sig selv igen og igen

Udviklere bygger i dag den nye, digitale verden. Undervejs i byggeforløbet er der dog flere forvanskede sandheder, som udviklere bilder sig selv ind, som ikke helt passer med virkeligheden.

30. marts 2017 kl. 11.10 | læs »

Espen Aarseth er Danmarks første professor i computerspil: "Jeg vil inspirere studerende til at blive kritiske forskere, selv om de arbejder med spil, som af mange regnes for ren underholdning"

Interview: Danmark har for første gang nogensinde udnævnt en professor i computerspil. Den nyudnævnte computerspilsprofessor skal i de næste fem år beskæftige sig med udvikling af en forskningsramme, der kan give os bedre spil i fremtiden.

29. marts 2017 kl. 13.32 | læs »
26

Ubers uventede afkørsel i Danmark rammer verdenspressen

Modsat sit løfte om at blive og kæmpe, har Uber ovenpå den nye taxalovgivning i februar valgt at køre kampen i garagen og forlade Danmark. Den nyhed har ramt verdenspressen.

28. marts 2017 kl. 15.58 | læs »
1

Microsoft bygger specialdesignet kinesiske Windows 10 med ekstra sikkerhed

Microsoft er klar til det kinesiske marked med en specieludviklet version af Windows 10, der skal sikre, at kineserne ikke bliver overvåget af amerikanske spioner.

27. marts 2017 kl. 11.58 | læs »