Vi er ikke udsat for nogen finansielle risici i forhold til transaktioner, siger DIBS.

Sådan tjener man penge uden risiko

DIBS, som formidler langt de fleste Dankort-betalinger, vokser voldsomt i takt med at e-handel breder sig til alle lag i samfundet.

DIBS Payment Services er et af de få selskaber, som tjener mange penge uden at risikere ret meget.

Selskabet er en af de største formidlere af betalingskorttransaktioner i Norden, og står eksempelvis bag 80 procent af alle Dankort-transaktioner på nettet. Risikoen vender vi tilbage til.

I første halvdel af 2010 formåede DIBS, hvis moderselskab er noteret på børsen i Stockholm, at øge omsætningen med 16 procent til 58 millioner kroner sammenlignet med den samme periode i 2009.

Heraf stod den danske del af forretningen for 24,4 millioner kroner svarende til en vækst på 42 procent. Resultatet før skat i perioden nåede 17,5 millioner kroner mod 14,7 millioner i 2009.

Antallet af kunder hos DIBS har rundet 13.100, og værdien af det samlede antal transaktioner var på mere end 36 milliarder kroner i årets første to kvartaler.

"Vores forventninger er, at forretningen fortsætter med at udvikle sig positivt. Flere nye brancher begynder at bruge internettet som salgskanal, og når e-handlen vokser, så smitter det automatisk af på vores omsætning," siger Lars Friis, administrerende direktør, DIBS Payment Services.

Store forventninger til e-services
Den offentlige sektor er også ved at få øjnene op for, at internettet er en nem måde at få sine betalinger hjem på.

Eksempelvis er Skat, DSB og Gentofte Kommune blandt DIBS's nye kunder. Hos disse kunder er der ikke tale om traditionel handel med fysiske produkter, men snarere såkaldte e-services, der kan være alt fra betaling af restskat og køb af tog- og busbilletter til fornyelse af kørekort og sygesikringskort.

"E-services er en enkel og nem måde for forbrugerne at betale på og klart et område i vækst. Men der går nok en rum tid, inden den offentlige sektor for alvor får e-services rullet ud og implementeret," siger Lars Friis.

I andet kvartal fik DIBS 683 nye kunder i butikken, hvilket er den største tilstrømning af kunder i et enkelt kvartal i virksomhedens historie.

"Mange af de nye kunder er små med lave gennemsnitlige indtægter, men det er præcis i dette segment, at mange af de kommende succesrige e-handelsbutikker findes," skriver DIBS blandt andet i sin halvårsberetning.

Så er vi størst
Konkurrenterne på det danske marked er især Auriga og PayEx.

Der findes ingen offentlig tilgængelige undersøgelser på området, men de to virksomheder sidder ifølge flere kilder i branchen på henholdsvis 10-15 og cirka 10 procent af markedet, mens DIBS er storebror med en andel på 40-50 procent af markedet for formidling af elektroniske betalinger.

"Cifre og statistik er lidt svært at have med at gøre, især da vi (Auriga ePayment, red.) arbejder nordisk og nordeuropæisk til hverdag, og samtidig udvikler os internationalt," siger Anders Berggren, manager, Auriga ePayment International.

Han bekræfter, at Auriga ser DIBS og PayEx som de væsentligste konkurrenter i Norden og Danmark og mener også, at når det gælder traditionel e-handel, så ligger DIBS's markedsandel på 40-50 procent.

"Men lægger vi også andre typer af elektroniske betalinger ind i regnestykket, så er Auriga ePayment betydelig større end DIBS," siger Anders Beggren.

Og så var det der med den lille risiko. Den påstand har DIBS selv tidligere forklaret sådan her: "Vi baserer os på udelukkende at formidle datatransaktioner, og er derfor ikke udsat overhovedet for nogen finansielle risici i forhold til transaktioner."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


ESDH/ECM: Effektiv data- og dokumenthåndtering i din organisation

Den rigtige dokumenthåndtering er i den grad med til at sikre effektiviteten i din virksomhed. Det hjælper både din virksomhed og dine medarbejder til at spare tid, mindske risikoen for fejl og leve op til gældende regler. Få svar på hvilke arbejdsprocesser, der med fordel kan digitaliseres først.

20. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apple lider vist af idétørke - men slipper alligevel rimelig godt afsted med det nye Watch Series 6
Computerworld tester: Der er ikke meget nyt at spore i Apples nye Watch, alligevel er det svært at anbefale andet en et Apple Watch.
Computerworld
Statens Serum Institut har slettet alle sendte mails ved en fejl: "Det er dybt beklageligt"
Alle sendte mails fra Statens Seruminstitut og Sundhedsdatastyrelsen er blevet slettet, hvis de er sendt før 22. juli, oplyser de to myndigheder.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
5 måder du kan beskytte og optimere det vigtige fjernarbejde på
Når arbejdspladsen bliver mere digital og medarbejderne arbejder mere hjemme stiger cybertruslen også. Derfor bliver din it-afdeling i fremtiden også målt på organisationens evne til at sikre fjernarbejde uden risiko for datatab eller gøre sig sårbar over for fjendtlige angreb. I dette whitepaper fortæller vi derfor om 5 måder, du kan beskytte og optimere dine medarbejderes fjernarbejde på.