Artikel top billede

Vi er ikke udsat for nogen finansielle risici i forhold til transaktioner, siger DIBS.

Sådan tjener man penge uden risiko

DIBS, som formidler langt de fleste Dankort-betalinger, vokser voldsomt i takt med at e-handel breder sig til alle lag i samfundet.

DIBS Payment Services er et af de få selskaber, som tjener mange penge uden at risikere ret meget.

Selskabet er en af de største formidlere af betalingskorttransaktioner i Norden, og står eksempelvis bag 80 procent af alle Dankort-transaktioner på nettet. Risikoen vender vi tilbage til.

I første halvdel af 2010 formåede DIBS, hvis moderselskab er noteret på børsen i Stockholm, at øge omsætningen med 16 procent til 58 millioner kroner sammenlignet med den samme periode i 2009.

Heraf stod den danske del af forretningen for 24,4 millioner kroner svarende til en vækst på 42 procent. Resultatet før skat i perioden nåede 17,5 millioner kroner mod 14,7 millioner i 2009.

Antallet af kunder hos DIBS har rundet 13.100, og værdien af det samlede antal transaktioner var på mere end 36 milliarder kroner i årets første to kvartaler.

"Vores forventninger er, at forretningen fortsætter med at udvikle sig positivt. Flere nye brancher begynder at bruge internettet som salgskanal, og når e-handlen vokser, så smitter det automatisk af på vores omsætning," siger Lars Friis, administrerende direktør, DIBS Payment Services.

Store forventninger til e-services

Den offentlige sektor er også ved at få øjnene op for, at internettet er en nem måde at få sine betalinger hjem på.

Eksempelvis er Skat, DSB og Gentofte Kommune blandt DIBS's nye kunder. Hos disse kunder er der ikke tale om traditionel handel med fysiske produkter, men snarere såkaldte e-services, der kan være alt fra betaling af restskat og køb af tog- og busbilletter til fornyelse af kørekort og sygesikringskort.

"E-services er en enkel og nem måde for forbrugerne at betale på og klart et område i vækst. Men der går nok en rum tid, inden den offentlige sektor for alvor får e-services rullet ud og implementeret," siger Lars Friis.

I andet kvartal fik DIBS 683 nye kunder i butikken, hvilket er den største tilstrømning af kunder i et enkelt kvartal i virksomhedens historie.

"Mange af de nye kunder er små med lave gennemsnitlige indtægter, men det er præcis i dette segment, at mange af de kommende succesrige e-handelsbutikker findes," skriver DIBS blandt andet i sin halvårsberetning.

Så er vi størst

Konkurrenterne på det danske marked er især Auriga og PayEx.

Der findes ingen offentlig tilgængelige undersøgelser på området, men de to virksomheder sidder ifølge flere kilder i branchen på henholdsvis 10-15 og cirka 10 procent af markedet, mens DIBS er storebror med en andel på 40-50 procent af markedet for formidling af elektroniske betalinger.

"Cifre og statistik er lidt svært at have med at gøre, især da vi (Auriga ePayment, red.) arbejder nordisk og nordeuropæisk til hverdag, og samtidig udvikler os internationalt," siger Anders Berggren, manager, Auriga ePayment International.

Han bekræfter, at Auriga ser DIBS og PayEx som de væsentligste konkurrenter i Norden og Danmark og mener også, at når det gælder traditionel e-handel, så ligger DIBS's markedsandel på 40-50 procent.

"Men lægger vi også andre typer af elektroniske betalinger ind i regnestykket, så er Auriga ePayment betydelig større end DIBS," siger Anders Beggren.

Og så var det der med den lille risiko. Den påstand har DIBS selv tidligere forklaret sådan her: "Vi baserer os på udelukkende at formidle datatransaktioner, og er derfor ikke udsat overhovedet for nogen finansielle risici i forhold til transaktioner."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere