Artikel top billede

Driftschef: Her er udfordringerne ved IPv6

Driftschef Jari Bøg Larsen fra FødevareErhverv er godt i gang med at opgradere netværket til IPv6. Genkodning af applikationer er den største sten på vejen.

For driftschef Jari Bøg Larsen fra FørevareErhverv under Fødevareministeriet er IPv6 ikke længere ukendt land.

Heller ikke selvom der endnu er nok ledige IPv4-adresser.

Det skyldes først og fremmest, at FødevareErhverv som en statslig institution er underlagt krav om, at nyt netværksudstyr skal understøtte IPv6.

"Jeg tror, at status i øjeblikket er, at omkring 80 procent af vores udstyr er v6-compliant, og i løbet af det næste års tid vil vi være fuldt v6-compliant, hvad angår netværksudstyr. Det er switche, routere og firewalls, som vi kigger på, og det har vi et rimeligt godt overblik over nu," forklarer Jari Bøg Larsen.

"Vi får i forbindelse med den løbende udskiftning opgraderet vores udstyr til noget, der er compliant til IPv6."

Softwaren er det svære

Imidlertid er netværksudstyret noget af det nemmeste at få overblikket over, forklarer Jari Bøg Larsen. Han fortæller, at softwaredelen, i form af applikationer, udgør den største udfordring, hvis man deler opgaven op i lag i form af hardware, styresystemer og applikationer.

"Det er rimeligt konkret at gå ind og slå op, om hardwaren virker eller ikke virker, og om det kræver en bestemt firmwareversion. Det er også relativt nemt med styresystemer, men når man så begynder at bevæge sig ud i applikationer og services, så er det, at kompleksiteten begynder at opstå."

"Det er der, hvor de største forhindringer vil være, for der er nogle ting, der sikkert skal omprogrammeres, afhængig af hvor tæt integreret det er med IP-protokollen," forklarer han.

Jari Bøg Larsen tilføjer, at IPv4 og IPv6 vil sameksistere i FørdevareErhvervs netværk i en rum tid fremover, og at de statslige indkøbsaftaler sikrer, at opgraderingen finder sted i et fornuftigt tempo uden voldsomme ekstraudgifter.

"Opgraderingen sker i forbindelse med en ganske almindelig opgradering, når vi eksempelvis kører med tre års afskrivning på noget udstyr. I forbindelse med, at det bliver udskiftet, sikrer vi os, at det bliver v6-compliant. Der, hvor det er et lidt ubeskrevet blad, er i forhold til applikationer," siger Jari Bøg Larsen.

Han henviser til, at det kan være vanskeligt at bedømme præcis, hvor meget kodearbejde overgangen til IPv6 kræver.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere