Artikel top billede

Driftschef: Her er udfordringerne ved IPv6

Driftschef Jari Bøg Larsen fra FødevareErhverv er godt i gang med at opgradere netværket til IPv6. Genkodning af applikationer er den største sten på vejen.

For driftschef Jari Bøg Larsen fra FørevareErhverv under Fødevareministeriet er IPv6 ikke længere ukendt land.

Heller ikke selvom der endnu er nok ledige IPv4-adresser.

Det skyldes først og fremmest, at FødevareErhverv som en statslig institution er underlagt krav om, at nyt netværksudstyr skal understøtte IPv6.

"Jeg tror, at status i øjeblikket er, at omkring 80 procent af vores udstyr er v6-compliant, og i løbet af det næste års tid vil vi være fuldt v6-compliant, hvad angår netværksudstyr. Det er switche, routere og firewalls, som vi kigger på, og det har vi et rimeligt godt overblik over nu," forklarer Jari Bøg Larsen.

"Vi får i forbindelse med den løbende udskiftning opgraderet vores udstyr til noget, der er compliant til IPv6."

Softwaren er det svære

Imidlertid er netværksudstyret noget af det nemmeste at få overblikket over, forklarer Jari Bøg Larsen. Han fortæller, at softwaredelen, i form af applikationer, udgør den største udfordring, hvis man deler opgaven op i lag i form af hardware, styresystemer og applikationer.

"Det er rimeligt konkret at gå ind og slå op, om hardwaren virker eller ikke virker, og om det kræver en bestemt firmwareversion. Det er også relativt nemt med styresystemer, men når man så begynder at bevæge sig ud i applikationer og services, så er det, at kompleksiteten begynder at opstå."

"Det er der, hvor de største forhindringer vil være, for der er nogle ting, der sikkert skal omprogrammeres, afhængig af hvor tæt integreret det er med IP-protokollen," forklarer han.

Jari Bøg Larsen tilføjer, at IPv4 og IPv6 vil sameksistere i FørdevareErhvervs netværk i en rum tid fremover, og at de statslige indkøbsaftaler sikrer, at opgraderingen finder sted i et fornuftigt tempo uden voldsomme ekstraudgifter.

"Opgraderingen sker i forbindelse med en ganske almindelig opgradering, når vi eksempelvis kører med tre års afskrivning på noget udstyr. I forbindelse med, at det bliver udskiftet, sikrer vi os, at det bliver v6-compliant. Der, hvor det er et lidt ubeskrevet blad, er i forhold til applikationer," siger Jari Bøg Larsen.

Han henviser til, at det kan være vanskeligt at bedømme præcis, hvor meget kodearbejde overgangen til IPv6 kræver.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.