Artikel top billede

Oracle: Her er det nye Solaris Unix-styresystem

Oracle klar med nyeste version af Solaris Unix. Se her, hvad selskabet har fundet på med det tidligere Sun-system.

Computerworld News Service: Oracle er klar med detaljerne i en opgradering af det Solaris Unix OS, som virksomheden har arvet fra Sun Microsystems.

Opdateringen vil blandt andet byde på forbedringer på virtualiseringsområdet.

Virksomheden annoncerede Oracle Solaris 10 9/10, Oracle Solaris Cluster 3.3 og Oracle Solaris Studio 12.2.

Høj performance

Oracle lægger vægt på, at Solaris er designet til at håndtere systemer med stor hukommelse og multikerne processor-systemer, ligesom det kan tilbyde høj performance, sikkerhed og mulighed for at skalere.

"Oracle Solaris tilbyder den velkendte pålidelighed, sikkerhed og performance på virksomhedsniveau, som kunderne skal bruge til missionskritiske og essentielle applikationer," skriver John Fowler, der er executive vice president of systems og tidligere ansat fra Sun, i en udtalelse.

Sun blev opkøbt af Oracle tidligere på året.

Her er forbedringerne

Solaris 10 9/10 vil indeholde forbedringer på områderne netværk, performance og virtualisering, ligesom det vil byde på opdateringer til Solaris ZFS (Zettabyte File System) og muligheden for at håndtere SPARC og x86 processorer, fortæller Oracle.

Derudover vil det indeholde forskellige rettelser og hardware-support, der er "nemt at installere," hvilket vil sikre kompatibiliteten med mere end 11.000 tredjeparts-produkter og kunde-applikationer, siger Oracle.

Version 10 9/10 tilbyder desuden netværks- og databaseoptimering til Oracle RAC (Real Applications Clusters). Derudover byder Solaris på forbedrede P2V (Physical to Virtual)-muligheder, når man skal flytte fra eksisterende Oracle Solaris 10 fysiske systemer til virtuelle miljøer.

Virtualiserede Solaris-instanser bliver desuden mere pålidelige med den nye udgivelse, hvis de bliver gennemført ved hjælp af Oracle VM til SPARC, også kendt som Logical Domains, siger Oracle.

ZFS indeholder imidlertid værktøj, der kan hjælpe med recovery fra problemer relateret til ikke-planlagt nedetid. ZFS tilbyder desuden online device-management til gennemføring af ændringer i filsystem-konfigurationen uden at tage data offline.

Solaris Cluster 3.3 tilbyder høj tilgængelighed og disaster recovery på enterprise-niveau. Det muliggør virtuelle applikations-klynger via Oracle Solaris Containers i Oracle Geographic Edition.

Produktet kan integreres med både applikations-serveren Oracle WebLogic Server og med Siebel CRM, MySQL Cluster og Oracle Business Intelligence Enterprise Edition 11g, hvilket gør det muligt at konsolidere i virtualiserede miljøer.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere