Ud med licenserne - ind med medarbejderne

Skiftet fra Microsofts proprietære systemer til fri kildekode førte til et stort oprydningsarbejde for byen München.

Læs også: Syv år med OpenOffice giver nu pote.

For at få skubbet tingene i gang valgte bystyret i den tyske by München at ansætte en stribe eksperter, hvis fornemmeste opgave var at uddanne it-personalet i byen.

"Vi vil være selvforsynende med it-viden," lød det fra Münchens projektleder Florian Schiessel, da han torsdag gæstede den anden OpenOffice-konkurrence herhjemme.

Her fortalte han om byens skifte fra Microsofts proprietære systemer til fri kildekode. Du kan læse mere om hans besøg her.

En af de helt store hurdler i forbindelse med skiftet var det oprydningsarbejde, der blev en naturlig konsekvens af valget.

"Vi fandt ud af, at vi benyttede mere end 22.000 forskellige makroer i administrationen. Det har været et kæmpe arbejde at se dem igennem, vælge de vigtige og konvertere dem til en Java-baseret model, vi nu bruger til makroer," fortæller Florian Schiessel.

"Det arbejder er overstået, og oprydningen i makroer har været en god øvelse, der har gjort vores it mere effektiv."

Interoperabilitet er ikke et problem
I forbindelse med skiftet fra en kontorpakke til en anden, er problemer med interoperabilitet ofte den store barriere.

I praksis betyder det, at dokumenter, makroer og lignende fra den ene pakke ikke direkte kan åbnes og anvendes i den anden kontorpakke.

Men det er er myte, som skal aflives, mener Münchens udsendte.

"Det er en udfordring, men den kan løses med planlægning, og i praksis er det ikke et stort problem," beretter han.

"I de situationer, hvor vi har haft problemer, har medarbejderne snakket sammen og løst dem. Samtidig giver ODF-formatet den fordel, at dokumenterne kan læses langt ud i fremtiden."

"Den helt store gevinst er dog uafhængighed og muligheden for at samarbejde og dele software på verdensbasis," konkluderer OpenOffice-manden fra München om byens kontorpakke-projekt.

Læs også: Syv år med OpenOffice giver nu pote.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Dansk webshop politianmeldes for vildledende markedsføring: Fire hjemmesider er nu lukket for handel
Webshoppen outlet-shopping.dk er blevet politianmeldt af Forbrugerombudsmanden. Outlet-shopping er nu lukket for handel. Selskabet bag hjemmesiden vil nu tilbagebetale de berørte forbrugere på fire hjemmesider, hvor den, ifølge Forbrugerombudsmanden, ulovlige praksis har foregået.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.