Ud med licenserne - ind med medarbejderne

Skiftet fra Microsofts proprietære systemer til fri kildekode førte til et stort oprydningsarbejde for byen München.

Læs også: Syv år med OpenOffice giver nu pote.

For at få skubbet tingene i gang valgte bystyret i den tyske by München at ansætte en stribe eksperter, hvis fornemmeste opgave var at uddanne it-personalet i byen.

"Vi vil være selvforsynende med it-viden," lød det fra Münchens projektleder Florian Schiessel, da han torsdag gæstede den anden OpenOffice-konkurrence herhjemme.

Her fortalte han om byens skifte fra Microsofts proprietære systemer til fri kildekode. Du kan læse mere om hans besøg her.

En af de helt store hurdler i forbindelse med skiftet var det oprydningsarbejde, der blev en naturlig konsekvens af valget.

"Vi fandt ud af, at vi benyttede mere end 22.000 forskellige makroer i administrationen. Det har været et kæmpe arbejde at se dem igennem, vælge de vigtige og konvertere dem til en Java-baseret model, vi nu bruger til makroer," fortæller Florian Schiessel.

"Det arbejder er overstået, og oprydningen i makroer har været en god øvelse, der har gjort vores it mere effektiv."

Interoperabilitet er ikke et problem
I forbindelse med skiftet fra en kontorpakke til en anden, er problemer med interoperabilitet ofte den store barriere.

I praksis betyder det, at dokumenter, makroer og lignende fra den ene pakke ikke direkte kan åbnes og anvendes i den anden kontorpakke.

Men det er er myte, som skal aflives, mener Münchens udsendte.

"Det er en udfordring, men den kan løses med planlægning, og i praksis er det ikke et stort problem," beretter han.

"I de situationer, hvor vi har haft problemer, har medarbejderne snakket sammen og løst dem. Samtidig giver ODF-formatet den fordel, at dokumenterne kan læses langt ud i fremtiden."

"Den helt store gevinst er dog uafhængighed og muligheden for at samarbejde og dele software på verdensbasis," konkluderer OpenOffice-manden fra München om byens kontorpakke-projekt.

Læs også: Syv år med OpenOffice giver nu pote.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
SKI stadfæster afgørelse: Atea må fortsat deltage i offentlige udbud
I 2018 fik Atea lov til at byde med på offentlige udbud trods den store bestikkelsessag. Nu fastholder SKI og Økonomistyrelsen den afgørelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.