Artikel top billede

KMD midt i jobcenter-kaos: Vi har haft fejl i et par år

Nu står leverandør nummer to frem og erkender sine bommerter i forbindelse med it-systemer til landets jobcentre.

Nu står it-leverandørerne til landets jobcentre nærmest i kø for at påtage sig et ansvar for de problemer, der har hærget i 2010. 

KMD har også haft problemer i 2009. Og nu erkender it-giganten, at heller ikke de er "nået i mål".

"Det er rigtigt, at KMD Opera har haft flere fejl hen over de sidste par år, end vi bryder os om. Og vi er enige i den betragtning, at vi ikke er helt i mål endnu," siger områdedirektør Kenneth Mikkelsen fra KMD.

Han forklarer, at årsagerne til problemerne de tidligere år grundlæggende har været de samme i 2010.

"Arbejdsmarkedsområdet er præget af omfattende og vedvarende lovgivning, og vi har som leverandører ikke været gode nok til at følge med og sikre, at produkterne har haft den kvalitet, de burde have," siger han.

Områdedirektøren påpeger dog, at det hører med til historien, at KMD Opera i det daglige er en løsning, som virker efter hensigten og bliver brugt i over halvdelen af landets kommuner.

"Og vi oplever generelt en stigende tilfredshed med løsningen," siger KMD-direktøren. 

Styrelsens rolle

Arbejdsmarkedsstyrelsen er blevet kritiseret af flere kommuner for at være medvirkende til it-balladen. Men så direkte udtrykker KMD sig ikke.

Bærer Arbejdsmarkedsstyrelsen et ansvar både i 2009 og 2010?

"Vi skal være de første til at beklage, at der har været fejl i forhold til KMD Opera."

"Men uden at det skal være en undskyldning, spiller det naturligvis en betydende rolle, at arbejdsmarkedsområdet er særdeles komplekst, og der ofte træder ny lovgivning i kraft. Og det ændrer selvfølgelig hyppigt kravene til funktionerne i it-systemerne."

"Når det så er sagt, så skal vi naturligvis blive endnu bedre til at følge med, og det ligger KMD meget på sinde at undgå, at der optræder fejl i vores systemer, siger Kenneth Mikkelsen.

Han understreger, at KMD har et "glimrende samarbejde og en god, løbende dialog" med Arbejdsmarkedsstyrelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere