VMware: Oracle er en virtualiserings-showstopper

En af de største showstoppere for at hive et virtualiseringsprojekt helt i land er Oracle-licenser ifølge virtualiseringsfirmaet VMware. Samtidig roser VMware en af ærkerivalernes udvikling.

Når virtualiseringskæmpen VMware cykler rundt for at sælge sine virtualiseringsløsninger i danske datacentre, støder selskabet konstant ind kundernes licensproblemer med Oracle.

Ikke i form af et vejbump, som man lige skal køre forsigtigt hen over, men snarere som en jernbanebom, der sætter en effektiv stopper for virtualiseringsindsatsen på servere med Oracle-databaser.

"Oracle er klart det selskab, som jeg oftest støder ind, som holder selskaberne fra at komme 100 procent i land med deres virtualiseringsprojekter, fordi business casen simpelthen er for dårlig på grund af licensreglerne. Det må jeg bare erkende," siger senior systems engineer hos VMware, Robin Prudholm, til Computerworld.

Han skynder sig samtidig at sige, at han ikke selv mister kunder på de bøvlede licensregler, selv om der er røget nogle cpu-licenser i svinget for VMware her og der på grund af reglerne.

"Men jeg har da hørt, at kunderne simpelthen har skrottet Oracle, fordi de ikke havde applikationer, der kun kunne køre på Oracle. Så er de skiftet til Microsoft SQL, som rent faktisk har en mere fornuftig virtualiseringslicensering," siger Robin Prudholm om ærkerivalen Microsoft. 

Anderledes licensregning
Robin Prudholm forklarer problemerne med, at Oracle udover at kunne beregne på antal brugere også har en anderledes tilgang end andre selskaber, når det kommer til at beregne licenser i virtualiseringsprojekter.

"Hvis man kører en VM (virtuelle maskine, red.) på en fysisk maskine med otte cpu'er, så vil Oracle have licenspenge for alle otte, selv om VM'en kun bruger to cpu'er," siger Robin Prudholm om licens-problematikken.

Derimod mener han, at VMwares ærkerival, Microsoft, har overrasket positivt i de seneste par år. 

"Microsoft har set fra min stol flyttet sig i den rigtige retning på de store business-applikationer som SQL, Sharepoint, Exchange og så videre. Det hænger måske sammen med, at Microsoft selv er hastigt på vej ind på virtualiseringsmarkedet. Det skal jeg ikke kunne sige," siger Robin Prudholm.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.