Artikel top billede

IBM køber analyseselskab for 9,7 milliarder kroner

IBM lægger 9,7 milliarder kroner på bordet for analyseselskab. Det er der en særlig grund til.

IBM køber det amerikanske dataanalyse-selskab Netezza og lægger knap 9,7 milliarder kroner på bordet for selskabet.

Købet sker med det klare formål at udvide IBM's tilstedeværelse på markedet for software til forretnings-analyser.

Købet af Netezza er udtryk for, it-verdenens store spillere for tiden er i fuld gang med at positionere sig på markedet for data-warehousing - altså markedet for blandt andet storage og analyse af data.

Handelen kommer således i kølvandet på Hewlett-Packards og Dells heftige budkrig om datastorage-selskabet 3Par, der endte med, at Dell trak sig. Det kan du læse mere om her.

Datamængderne vokser

Grunden til den voksende interesse for datawarehousing-markedet er, at dette marked vokser kraftigt for tiden. Det sker i takt med, at de anvendelige datamængder - fra e-mail, ordrer, korrespondance og meget andet - i virksomheder og hos myndighederne vokser kraftigt.

Netezza står bag en række software-produkter til avanceret datanalyse.

"Nu bringer IBM analyseværktøjer ud til masserne. Vi fortsætter med at udvikle vores evner inden for system-integration ved at koble optimeret hardware og software sammen," lyder det i en pressemeddelelse fra IBM.

Købet vil først blive gennemført, hvis Netezza aktionærer siger ja til IBM's tilbud. IBM forventer, at fusionen vil blive indledt i løbet af fjerde kvartal i år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere