Artikel top billede

Ekspert om kommunes it-referater: Ret besynderligt

Det er ikke godt, at Holstebro Kommune lader en omstridt it-leverandør stå for alle referater af kommunens møder med selskabet.

Læs også:

It-leverandør skriver kommunes mødereferater.

It-chef: Normalt at leverandør skriver referat.

Følger ikke god forvaltningskik.

Så klart lyder det fra forvaltningsekspert og lektor Oluf Jørgensen fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, når det handler om, at Holstebro Kommune lader it-leverandøren Medialogic stå for at skrive referater af møder mellem kommuner og leverandør.

Oluf Jørgensen understreger, at mødereferater, der er udvekslet mellem kommunen og en it-leverandør, er omfattet af retten til aktindsigt.

"Det er besynderligt, at kommunen ikke har et eksemplar af et mødereferat," siger Oluf Jørgensen.

Han forklarer, at kommunen har pligt til at have referatet eller selv lave et notat, hvis der på mødet er behandlet oplysninger om faktiske forhold som for eksempel it-problemer med væsentlig betydning.

"Det kan tænkes, at der ikke er omtalt sådanne faktiske forhold, men ofte bliver der på et møde omtalt noget, der skal følges op på, og kommunen burde efter god forvaltningsskik sikre sig, at det ikke kun er leverandøren, der har styr herpå," siger Oluf Jørgensen.

I dialog om problemer

Kommunens it-chef har drøftet omfanget af it-problemerne med afdelingschef Ole Westergård, der i kommunen er ansvarlig for Medialogic-løsningen.

It-chefen er ikke helt klar i spyttet omkring omfanget af it-problemerne i kommunen.

"Er Holstebro Kommune tilfreds med løsningen fra Medialogic til sit jobcenter? Og har der været fejl og problemer i 2010?

Svar: Vi er i en løbende dialog med Medialogic omkring brugen af og udviklingen af løsningen herunder de fejl og problemer, der måtte være i løsningen. Det er Holstebro Kommunes indtryk, at Medialogics løsning på Jobcenter området ikke adskiller sig væsentligt m.h.t. fejl og problemer fra KMDs Opera løsning."

Det ene referat, som Computerworld har fået tilsendt fra Holstebro Kommune, er fra 2009, men problemerne hos de fleste Medialogic-kunder satte for alvor ind i april 2010.

Computerworld har fortsat ikke modtaget de omtalte mødereferater.

Medialogic har ikke ønsket at kommentere denne artikel.

Læs også:

It-leverandør skriver kommunes mødereferater.

It-chef: Normalt at leverandør skriver referat.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere