Artikel top billede

Ekspert om kommunes it-referater: Ret besynderligt

Det er ikke godt, at Holstebro Kommune lader en omstridt it-leverandør stå for alle referater af kommunens møder med selskabet.

Læs også:

It-leverandør skriver kommunes mødereferater.

It-chef: Normalt at leverandør skriver referat.

Følger ikke god forvaltningskik.

Så klart lyder det fra forvaltningsekspert og lektor Oluf Jørgensen fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, når det handler om, at Holstebro Kommune lader it-leverandøren Medialogic stå for at skrive referater af møder mellem kommuner og leverandør.

Oluf Jørgensen understreger, at mødereferater, der er udvekslet mellem kommunen og en it-leverandør, er omfattet af retten til aktindsigt.

"Det er besynderligt, at kommunen ikke har et eksemplar af et mødereferat," siger Oluf Jørgensen.

Han forklarer, at kommunen har pligt til at have referatet eller selv lave et notat, hvis der på mødet er behandlet oplysninger om faktiske forhold som for eksempel it-problemer med væsentlig betydning.

"Det kan tænkes, at der ikke er omtalt sådanne faktiske forhold, men ofte bliver der på et møde omtalt noget, der skal følges op på, og kommunen burde efter god forvaltningsskik sikre sig, at det ikke kun er leverandøren, der har styr herpå," siger Oluf Jørgensen.

I dialog om problemer

Kommunens it-chef har drøftet omfanget af it-problemerne med afdelingschef Ole Westergård, der i kommunen er ansvarlig for Medialogic-løsningen.

It-chefen er ikke helt klar i spyttet omkring omfanget af it-problemerne i kommunen.

"Er Holstebro Kommune tilfreds med løsningen fra Medialogic til sit jobcenter? Og har der været fejl og problemer i 2010?

Svar: Vi er i en løbende dialog med Medialogic omkring brugen af og udviklingen af løsningen herunder de fejl og problemer, der måtte være i løsningen. Det er Holstebro Kommunes indtryk, at Medialogics løsning på Jobcenter området ikke adskiller sig væsentligt m.h.t. fejl og problemer fra KMDs Opera løsning."

Det ene referat, som Computerworld har fået tilsendt fra Holstebro Kommune, er fra 2009, men problemerne hos de fleste Medialogic-kunder satte for alvor ind i april 2010.

Computerworld har fortsat ikke modtaget de omtalte mødereferater.

Medialogic har ikke ønsket at kommentere denne artikel.

Læs også:

It-leverandør skriver kommunes mødereferater.

It-chef: Normalt at leverandør skriver referat.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere