Citrix-chef: Vi skal have et opgør med 'arbejde'

Arbejde er ikke, hvad det har været, mener Mark Templeton, koncernchef i Citrix. Se her, hvor arbejdsbegrebet er på vej hen.

Berlin, Tyskland: "I dag gider vi ikke, at tale om teknologi. For det er nemlig det farlige i den her branche, hvor vi alt for ofte kommer til at fokusere på bits og bytes, nuller og ettaller. Jeg elsker det helt personligt, men vi er nødt til at huske på, at teknologiens primære opgave er, at hjælpe forretningen med at være mere effektiv og fleksibel."

Sådan sagde Mark Templeton, der er administrerende direktør for virtualiseringsvirksomheden Citrix i sin åbningstale på årets store Citrix-event, Synergy, der i år for første gang bliver afholdt uden for USA. Nemlig i udkanten af tysklands hovedstad, Berlin.

Og i resten af Mark Templetons to en halv timers lange åbningstale, holdt han næsten sit løfte, og undlod at fortabe sig i tekniske beskrivelser.

Arbejde er ikke hvad det har været
Det er da heller ikke et budskab, der handler om processorkraft, ram og lagerstørrelse, som virksomheden i disse dage prøver at sælge.

Snarere vil Citrix gøre os opmærksom på, at det 'at arbejde' i disse dage ikke er, hvad det har været.

"Vi er ved at genopfinde 'det at arbejde'. I dag skal vi kunne foretage os alt, hvor som helst og når som helst," sagde Mark Templeton.

Mangfoldighed i enheder 
Behovet for at kunne arbejde når som helst hvor som helst, mener Citrix-direktøren blandt andet skyldes den enorme fremvækst af mobile enheder i form af laptops, iPads, og smartphones som i løbet af de seneste år er skyllet ind over os.

Med det in mente, kan man passende spole frem til det punkt i Mark Templetons tale, hvor han benyttede lejligheden til at præsentere den seneste version 5 af virksomhedens desktopvirtualiseringsplatform, XenDesktop.

Den giver nemlig i lighed med den forrige version mulighed for at, at sende en virksomheds forretningsapplikationer ud på et hav af forskellige enheder ved hjælp af forskellige tekniker.

Og netop mangfoldigheden af understøttede enheder er en pointe, han gjorde meget ud af at understrege.

"Det at satse på en enkelt enhed er Old School. Vi er nødt til at forholde os til dem alle sammen," sagde Mark Tempelton.

Og det med mangfoldigheden fortsætter. I hvert fald hev Mark Templeton også en opdateret version af virksomhedens XenServer op af hatten. Her er der blandt andet blevet plads til en funktion, der giver mulighed for at lade ydelser fra eksterne cloud-leverandøre indgå i resten af it-organisationens virtuelle set-up. Igen ud fra devisen om, at teknologien skal kunne håndtere så mange forskellige platforme som muligt.

"Vi kommer nok aldrig tilbage til den tid, hvor alt skulle være standardiseret for at være bedst og billigst. Vi lever i en heterogen verden, og det skal vores it-infrastruktur kunne håndtere," sagde han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Boozt.com har med CTO Jesper Brøndum i spidsen udviklet sine 15 vigtigste it-systemer helt selv: "Vi er simpelthen nødt til at være i kontrol"
Om få dage går e-handelsgiganten Boozt.com på børsen i Danmark. CTO Jesper Brøndum har stået i spidsen for at udvikle 15 af selskabets kernesystemer selv. "Det er vores kerneprocesser, som vi gerne selv vil have kontrol over, og derfor har valgt selv at bygge. Vi har eksempelvis bygget vores eget finanssystem," fortæller han.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.