Sådan vil Microsoft og Citrix sammen smadre VMware

Microsoft og Citrix vil hånd i hånd gå til stålet i kampen mod virtualiserings-kæmpen VMware. Læs om planerner her.

Læs mere fra Citrix Synergy-konferencen i Berlin:

Citrix-topchef: iPad er en magisk oplevelse

Citrix-chef: Vi skal have et opgør med 'arbejde'


Berlin:
VMwares teknologiske forspring er ikke helt så stort, som det har været, mener Microsoft.

Det giver anledning til nye alliancer, hvor de store spiller med musklerne og taler grimt om hinanden.

 
"Jeg tror, der er rigtigt mange virksomheder, som har været låst fast i treårige kontrakter med VMware, og som nu begynder at se sig om efter noget, der er billigere. På de tre år er virtualiseringsteknologien blevet mere moden, og VMware har ikke længere det store forspring, som firmaet havde den gang. Derfor er det ikke nogen overraskelse, at vi nu ser virksomheder som Citrix, Microsoft og andre vinde markedsandele på virtualiseringsmarkedet."

Ordene kommer fra Patrick O'Rourke, der er direktør i Microsoft Technology Communications Server and Tools Business i Redmond, da Computerworld møder ham i Berlin i forbindelse med Citrix' Synergy-konference.

Ude med riven
Selv om man med rette kan kalde ham for lidt af en ekspert på markedet for virtualiseringsteknologier, så er han bestemt ikke upartisk.

Og ikke overraskende er Microsoft-direktøren ude med riven efter VMware, som er en de helt store konkurrenter.

For at imødegå konkurrencen har softwarekæmpen allieret sig med en anden virtualiseringskæmpe, Citrix.

Sammen med processor-producenten Intel har de dannet V-Alliance, som en slags fælles salgs-, udviklings- og strategiorganisation inden for virtualiseringsteknologier.

Gamle venner
Der er som sådan ikke noget nyt i, at Microsoft og Citrix samarbejder.

Det har de gjort de seneste 20 år, hvilket blandt andet har betydet, at Citrix' flagskib XenApp igennem årene er blevet langet over disken sammen med Microsofts Terminal Services.

Men ifølge Patrick O'Rourke er samarbejdet nu blevet endnu dybere.

"Både vores ledelser og udviklingsfolk mødes langt oftere end tidligere. Men også vores salgsafdelinger og kanalpartnere arbejder tættere sammen om at sælge hinandens produkter," siger Patrick O'Rourke.

Han erkender, at der imellem Citrix og Microsoft er et overlap imellem virksomhedernes produkter, blandt andet er Citrix' XenApp et konkurrerende produkt til Microsofts App-V, ligesom begge virksomheder har hver sin hypervisor. Alligevel mener Patrick O'Rourke ikke, at de to firmaers indbyrdes konkurrence på visse områder vil give nogen problemer.

"Vi har blandt andet en aftale om, at i de tilfælde, hvor der kører Windows-applikationer i datacentrene, der bruger vi Hyper-V. Når det ikke er Windows applikationer, så er det Xen-App, vi bruger. De områder, vi konkurrer på, er så minimale, at det ikke kommer i vejen for vores samarbejde," siger han.

Desktoppen er slagmarken
Det er da også primært inden for desktop-virtualisering, at de to kumpaner ønsker at gøre livet surt for dem ovre i den anden lejr hos VMware.

"VMware har ganske rigtigt gjort det godt, når det kommer til server-virtualisering i datacentret, men når det kommer til desktoppen, så halter de langt bagefter. Og på netop desktoppen har Citrix og Microsoft mange års forspring," siger Patrick O'Rourke, som faktisk også skal deltage på VMwares konference WMworld i København i næste uge.

"Vi har fået at vide, at vi ikke må promovere konkurrerende teknologier på VMworld, så det er primært vores cloudløsninger, vi vil fortælle om. Men hvis nogen spørger mig om, hvad vi kan tilbyde inden for eksempelvis desktop-virtualisering, så vil jeg da selvfølgelig føle mig forpligtet til at svare," siger Patrick O'Rourke med et snedigt glimt i øjet.

Læs mere fra Citrix Synergy-konferencen i Berlin:

Citrix-topchef: iPad er en magisk oplevelse

Citrix-chef: Vi skal have et opgør med 'arbejde'

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
I dag kan du downloade det digitale kørekort: Her er hvad det kræver
Du kan nu lade dit fysiske kørekort blive derhjemme og i stedet nøjes med en app. For i dag udkommer det digitale kørekort til iPhones og Android-telefoner.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.