Pas på med cloud computing-paranoia

Stiller du højere krav til din potentielle cloud-leverandør, end du gør til dig selv i dit nuværende it-setup?

Gartner-analytiker Lydia Leong mener ikke, at man skal kaste sig ud i skyen uden faldskærm, men samtidig skal man heller ikke overreagere med cloud-bekymringerne. 

"Virksomheder bliver dybt paranoide, når de rykker ud i skyen," lød det fra Lydia Leong da hun talte på konferencen VMworld i Bella Center.

Flere end 6.000 it-professionelle er i disse dage er samlet for at diskutere virtualisering og cloud computing, og sikkerhed er et de emner, der kommer op igen og igen. Og man skal passe på med ikke at overreagere, mener Lydia leong.

"Hvor meget af det, du beder om, er egentlige behov? Hvad er det, du bare tror, du har brug for, fordi du altid har gjort tingene på den måde? Og beder du service-leverandøren om ting, som du ikke gør i dit eget, interne datacenter?"

Lydia Leong prøver dog ikke at neglicere de sikkerhedsbekymringer, der fornuftigt nok eksisterer, men hun pegede i sin tale på, at cloud computing som koncept jo handler om at opnå stordriftsfordele.

Det kræver at der eksisterer en vis fleksibilitet fra både leverandørens og kundens side. 

"Hvis I insisterer på, at data skal opbevares lokalt, kan det godt ske, at der ikke er leverandører, der kan give gode nok stordriftsfordele, fortalte hun tilhørerne i Bella Center.

"Jo mindre du deler, jo mere koster det. Du får stordriftsfordelene ved at dele ressourcerne."

Den store europæiske udfordring
Gartner vurderer, at de fleste virksomheder i Europa vil ende med at købe cloud-tjenester hos de outsourcing-partnere, som de hele tiden har haft, i modsætning til de amerikanske virksomheder, der i højere grad går efter rene cloud-leverandører som Amazon.

Det skyldes ikke mindst, at europæiske virksomheder er underlangt strenge compliance-krav og derfor ikke kan rykke data ud i datacentre, der er placeret uden for landets eller EU's grænser.

"Vi tror, at den oursourcerede, semi-private sky bliver den dominerende, snarere end den helt offentlige sky," sagde Gartner-analytikeren.

Hun opfordrer virksomheder til at gå i gang med pilot-projekter nu for at få en fornemmelse af mulighederne med cloud computing.

De ting, man blandt andet skal blive klogere på, er hvilke tilgængeligheds-behov, man har, hvor fleksibel man er i forhold til kapacitet, og hvordan man håndterer compliance-udfordringen.
gament.

"Jo mere variabelt dit kapacitets-behov er, jo mere vil du ende med at spare."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.