Microsoft vil have rettens hjælp i kampen mod botnet

Microsoft har oplevet, at antallet af computere inficeret med Waledec, et ondsindet stykke software, som står i forbindelse med et botnet, der har udsendt massive mængder af spam, er faldet dramatisk.

Computerworld News Service: I løbet af årets andet kvartal har Microsoft kun renset 29.816 computer med infektioner, mens der til sammenligning blev indbragt 83.580 inficerede computere i første kvartal.

Det fortæller virksomheden i sin seneste halvårlige Security Intelligence Report, som udkom onsdag.
 
Faldet i antallet af inficerede maskiner vidner om, at Microsofts juridiske anstrengelser har været en succes, siger Adrienne Hall, der er general manager for Microsofts Trustworthy Computing group.
 
Waledec blev brugt til at udsende spam og inficere computere med falsk antivirus-software. Det anvender et kompliceret peer-to-peer-system til at kommunikere med andre inficerede maskiner.

Microsofts juridiske tiltag mod Waledec er ikke set lignende før. Virksomheden fik rettens ord for, at den kunne lukke ned for visse domænenavne, som Waledecs bagmænd har anvendt i kommunikationen med de inficerede maskiner. 
 
Microsoft har identificeret 27 anonyme personer
Den såkaldte "ex parte temporary restraining order" (et midlertidigt tilhold, der gives uden den anklagedes tilstedeværelse i retten, red.) gør det muligt at sætte en stopper for negative aktiviteter, uden at den anklagede nødvendigvis bliver orienteret.
 
I tilfældet Waledec betyder det, at bagmændene ikke får megen tid til at skabe nye domæner til kontrol af botnettet, når først de gamle domænenavne bliver lukket ned.
 
Retssystemet er generelt tilbageholdende med udstedelsen af den slags tilladelser, da der er risiko for at overtræde den anklagedes ret til en retfærdig rettergang, skriver Microsoft i udtalelsen.

Men tilladelsen kan dog gives hvis dommeren føler sig overbevist om, at anklagede hurtigt vil reorganisere og genoptage de ulovlige aktiviteter.
 
Microsoft har opnået to sådanne tilladelser.
 
I retspapirerne kan man læse, at Microsoft har identificeret 27 anonyme personer, som har indregistreret domænenavne til brug med botnet, og virksomheden mener, at det kan give retten "et identificerbart mål for juridiske tiltag, samtidig med at de anklagedes retssikkerhed opretholdes."
 
Oversat af Marie Dyekjær Eriksen


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Danmarks Statistik skifter fra Oracle og SAS Institute til open source-platforme for at spare på licensbetalinger: "Vi ser et teknologi-landskab, hvor nogle af de store spillere er ved at blive overhalet af nye letvægtsprodukter"
Interview: For at nedbringe udgifterne til de årlige licensbetalinger mindsker Danmarks Statistik forbruget af kerner hos Oracle og SAS Institute for i stedet at bruge open source-platforme. "Vi har haft sindssygt gode resultater med at introducere dem. På de åbne platforme kan vi bygge en del mere selv," siger CIO Annie Stahel. Se platformene her.
Computerworld
NemID ramt af nedbrud
Det er ikke muligt at logge på med NemID i øjeblikket. Nets bekræfter, at der er driftsproblemer. (Opdateret).
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?