Artikel top billede

Hvorfor er der ikke flere, der outsourcer?

Outsourcing har været en succes for stort set alle de danske it-virksomheder, der har prøvet det. Alligevel er der en stor gruppe, som slet ikke overvejer muligheden.

Det kan være sundt for forretningen at flytte produktionen eller dele af den et andet sted hen. I hvert fald hvis du spørger de 92 procent af it-topcheferne, der i årets It-vækstbarometer siger, at de har opnået målet med at outsource.

Deloittes It-vækstbarometer 2010 viser, at samlet set 57 procent af de over 300 adspurgte it-topchefer, har outsourcet funktioner eller opgaver. 41 procent har outsourcet til virksomheder i Danmark og 26 procent til virksomheder i udlandet (offshoring). Og det er de fleste glade for.

"Det er stadig en bragende succes. Kun en procent siger det modsatte. Imponerende i betragtning af, hvor meget outsourcing kan gribe ind i virksomhedens måde at håndtere tingene på," siger Kim Gerner, partner og leder af Deloittes division for teknologi, medier og tele.

Syv procent ved ikke, om det har været en succes.

Individuelt set er distributører og forhandlere de mest tilfredse. Her føler hele 97 procent, at deres virksomheder har opnået formålet med outsourcing.

Hardware-branchen mest tilbageholdende

Selvom outsourcing har brilleret for 92 procents vedkommende, er der mange i gruppen, som ikke har outsourcet og som overhovedet ikke overvejer muligheden.

"It-vækstbarometeret 2010 viser, at hele 78 procent af dem, der ikke på nuværende tidspunkt har outsourcet, fortsat ikke planlægger at gøre det. Det kan være en rigtig beslutning, men med den succes, som outsourcing har været hos de, der har prøvet det, er det vigtigt, at en sådan beslutning er truffet på et fyldestgørende grundlag," forklarer Kim Gerner.

Hardware-branchen er den gruppe, der samlet set outsourcer færrest opgaver. 46 procent af hardware-producenterne har været i gang med at flytte opgaver ud af virksomheden.

Fordelingen er dog meget opsplittet. Når det gælder outsourcing til danske virksomheder, ligger hardware-branchen lavest med 18 procent. Til gengæld er den med 33 procent topscorer, når det gælder outsourcing til udlandet.
 
93 procent af de hardware-virksomheder, der ikke har outsourcet opgaver, overvejer slet ikke at gøre det i de kommende år.

De ivrigste

Omvendt er konsulenterne de mest outsourcing-ivrige. 50 procent har flyttet funktioner eller opgaver til virksomheder inden for landets grænser, og 22 procent har sendt dem til udlandet.

Målt på størrelse er virksomheder med over 200 ansatte mest villige til at tage på udlandseventyr. 58 procent har sendt funktioner eller opgaver ud af Danmark. 

De helt små virksomheder med fem-ni ansatte er mest aktive herhjemme. 47 procent har outsourcet til selskaber i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere