Dansk outsourcing i vækst

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 4. oktober 2002.


Et mentalitetsskifte hos de danske virksomheder, og en modning af markedet for blandt andet ASP sætter gang i det danske marked for outsourcing.

Det danske marked for outsourcing forventes at vokse 15 procent årligt de næste fire år og have en værdi af godt 10,5 milliarder i 2006. Det viser nye tal fra analysevirksomheden IDC.
ASP og drift af applikationer, er blandt de outsourcing-tendenser, der har været dødsdømt indtil flere gange, men ifølge IDC's tal er det et af de områder, hvor der for alvor kan findes procentmæssig vækst. Markedet for drift af applikationer forventes at vokse 23 procent på årsbasis, og hvor værdien af markedet i 2001 lød på 582 millioner vil det tal været vokset til 1,6 milliarder kroner.
For ASP, hvor virksomhederne blot lejer applikationerne, viser tallene vækstrater på 57 procent årligt. Den imponerende vækst skyldes dog primært, at det hidtil har været et meget lille marked. I reelle tal er der tale om en markedsvækst fra 50 millioner i 2001 til 474 millioner i 2006.
- Det har været en lidt famlende start at finde ud af, hvilken type af applikationer og hvilke forretningsmodeller der var hensigtsmæssige i forbindelse med outsourcing af
applikationer, siger IDC analytiker Mette Søeborg Ahorlu.
- En af de forhindringer, der har stået i vejen for væksten er spørgsmålet om, hvordan man sælger outsourcing til virksomheder, der ikke har økonomi til at eje de store applikationer. Det skal være billigt nok, for at det bliver interessant for de mindre virksomheder, men stadig økonomisk rentabelt for udbyderen, siger Mette Søeborg Ahorlu.
Outsource sikkerheden
Hun peger på økonomi og sikkerhedssystemer som de applikationer, der er med til at generere væksten inden for ASP og drift af applikationer.
- Sikkerhedsområdet er i stor vækst. Det står nu klart for virksomhederne, at det ikke er nok at købe en enkelt firewall. Virksomhederne erkender, at opretholdelsen af et højt niveau af sikkerhed kræver en stor arbejdsindsats, som med fordel kan placeres uden for virksomheden, siger hun.
Danmark har traditionelt haltet bagefter i brugen af IT-outsourcing, og ifølge IDC's undersøgelser er en fjerdedel af virksomhederne stadig ikke lune på ideen.
- Det er ikke dansk mentalitet at outsource, man vil gerne have tingene i huset, og for IT systemerne gælder, at man helst vil have "dyret" stående i kælderen, så man kan klappe det engang i mellem. Men virksomhederne er også ved at få øjnene op for, at selv om man afgiver en grad af indflydelse, så er der fordele at hente på en lang række andre punkter, siger Ahorlu.

Boks:
Nordiske virksomheder ser positivt på outsourcing
Kilde: IDC




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2025: Her er truslerne – og sådan beskytter du dine kritiske data

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

19. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025 i Jylland

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

21. august 2025 | Læs mere


AI i det offentlige: Potentiale, erfaringer og krav

Hør erfaringerne med at anvende AI til at transformere og effektivisere processer i det offentlige – og med at sikre datakvalitet, governance og overholdelse af retningslinjer.

27. august 2025 | Læs mere