Rekruttering med 3D-spil

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 21. marts 2003.


En gruppe tyske studerende fra Humbolt universitetet i Berlin har i samarbejde med rekrutteringsbureauet Regatoo fundet en legende let måde at evaluere jobansøgere.

PSYKOLOGI-SPIL
CeBIT: Er han en hurtig problemknuser eller en besindig informationssøger? Hvordan passer temperamentet til resten af husets ansatte, og er han overhovedet motiveret?
De spørgsmål kan virksomheder, der leder efter nye ansatte, nu finde ud af. Ikke gennem at præsentere kandidaterne for endeløse spørgeskemaer med 250 krydsspørgsmål, men gennem et 30 minutters 3D-spil udviklet af en gruppe tyske studerende.

Sladrer om personen
Konceptet hedder Regatoo Recruitment Game Tool, og det blev præsenteret på årets store CeBIT-messe i Hannover. Spillet består af en række opgaver, som ansøgerne skal styre enten en ridder, en håndværker eller laboratorieansat igennem.
Hver bane er konstrueret, så måden personen løser opgaven på, sladrer om vedkommendes personlighed, motivation, problemløsningsevner, hukommelse og temperament.

- Spillet registrerer for eksempel, hvor hurtigt personen går til opgaven. Bruger kandidaten for eksempel meget lang tid på at samle information inden den reelle opgaveløsning går i gang, siger det noget om personligheden, siger Serjoscha Maerz, en af spillets bagmænd.

I programmet findes også en del, hvor kandidaterne skal selvevaluere. Efter hver bane dukker et spørgeskema frem.
Her bliver personen bedt om at evaluere sin sindstilstand.

Umiddelbart virker det let at lyve og sætte kryds i boksen med:
"Jeg følger mig enormt rolig og mit overblik er uovertruffent". Men programmet er en sladrehank.

Hysterisk tampen
- Vi registrerer alt! Det betyder, at hvis du har siddet og hamret hysterisk på tastaturet, så er det registreret. Vi tester også, om folk under- eller overvurderer deres egne evner. Nogle mennesker kan godt lide at sige: Nej, det her er jeg nok ikke så god til, selv om de sagtens kan, og godt ved de kan. Det er der ikke noget galt i, men hvis du søger en stærk leder til din virksomhed, så er det ikke nødvendigvis den personlighed, du skal ansætte, siger hun.

Regatoo er webbaseret, og virksomheder, der er interesserede, kan købe login-koder til deres kandidater fra selskabet af samme navn.

Spillet findes kun på tysk, men en engelsk version er på vej.

Se mere på:
www.regatoo.com.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere