Hurra for astronauten

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den BioTech d. 11. marts 2004.


"Hvad enten vi taler om rumrejser eller bioteknologi, er det løftet om økonomisk vækst, der forklarer, hvorfor vores civilisation til stadighed begiver sig ud på eventyr".
Ordene er dr. Mary Ellen Webers - tidligere
NASA-astronaut, pilot med over 800 timer i skyerne, skydiver i verdensklasse med 3.300 spring bag sig og en stribe medaljer i chatollet. Hun har en ph.d. i kemi samt en MBA i bæltet. Efter to succesfulde rumrejser med Discovery i 1995 og Atlantis i 2000 arbejder hun i dag med at smede bioteknologi og forretning sammen i Dallas og resten af Texas.
Som hendes chef på University of Texas Southwestern Medical Center dr. Dennis Stone siger: "Hun er en utrolig gevinst for os. Hun kommer med evner, som vi aldrig før har haft samlet i en person. Hun er en god videnskabsmand, og hun forstår forretningsverdenen. Hun er simpelthen en ledende drivkraft i at bringe biotek og forretning sammen i Texas".

Herhjemme indledte vi i sidste uge jagten på en dansk astronaut i alderen 27 til 37 år til det europæiske rumfartsagentur ESA's 16 personer store astronauthold. Vi leder efter en person, der ikke blot kan være en vigtig ambassadør for Danmark, men også for de naturvidenskabelige fag, der har det hårdt - ikke mindst i uddannelsessystemet.
I Hollywood-filmen ‘Contact' søges en værdig repræsentant fra jorden til mødet med rumvæsner. Helt så højt rager ESA's projekt ikke. Men hvis projektet skal have værdi - ud over resultaterne fra selve ekspeditionen - skal vi finde en repræsentant, der i kraft af sit lederskab og sin intelligens kan inspirere os i mødet med os selv som mennesker.

Det siges ofte, at vi mangler ledere i de naturvidenskabelige innovationsmiljøer. Og det siges, at optaget af unge på de naturvidenskabelige uddannelser er bekymrende lavt. Derfor er jagten på en dansk astronaut et fantastisk projekt. Vi finder ud af, om vi overhovedet kan finde en person i Danmark med den nødvendige naturvidenskabelige baggrund samt en solid pilotuddannelse. En person, der evner at være større end jante og træde frem som forbillede og menneskeligt ikon.
Hvis ellers denne astronaut findes i Danmark, der ikke har tradition for at excellere i den slags evner, kan hun give dansk forskning et positivt folkeligt løft, give unge mennesker høje ambitioner og dermed sikre os de nødvendige talenter, der skal sørge for Danmarks velfærd fremover.

Det er et modigt projekt. For der er en fare for, at vi ikke kan finde den perfekte dansker blandt vores tabubelastede elite. I så fald afslører det, at vores eneste råstof-ressource ikke er, hvad vi går og bilder os selv ind. Og at vi er tilfredse med at følge de øvrige udskillelsesløb, der gennemføres i en endeløs strøm af Robinson og Big Brother. Programmer, der i hvert fald ikke har problemer med at finde egnede kandidater i astronaut-segmentet 27 til 37 år




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere