Daniel Bergsagel

Tidligere Journalist, klummeskribent eller blogger

Linkedin

Se Daniel's LinkedIn profil

172 artikler på Computerworld

Daniel Bergsagel

Bilfabrikanter booster chipindustrien

Efterspørgslen på chips forventes at blive fordoblet inden fire år. Væksten kommer fra bilindustrien, der fylder stadig mere elektronik under motorhjelmen - og behovet er slet ikke mættet endnu, vurderer analytikere.

9. juli 2004 kl. 09.49 | læs »

MMS til Djengis Khans efterfølgere

Svenske Ericsson har ingået aftale med det mongolske teleselskab MobiCom. Ericsson skal etablere GPRS- og MMS-system og andre teknologier til det tyndtbefolkede land.

8. juli 2004 kl. 11.45 | læs »

Dansk piratkopiering runder milliarden

Mængden af ulovlige softwareprogrammer stiger støt. I Danmark alene har værdien af piratkopieret software ramt en milliard kroner, og i EU er mere end hver tredje program ulovligt.

7. juli 2004 kl. 11.27 | læs »

Dansk EU-dommer kalder Microsoft til møde

Den danske dommer Bo Vesterdorf har indkaldt parterne i monopolsagen om Microsoft til et uformelt møde. Men som præsident for EF-Domstolens første instans kan han selv vælge at løfte sanktionerne mod Microsoft.

7. juli 2004 kl. 10.23 | læs »

Mærsk taber retten til mærsk.dk

Fordelingen af domænenavne med æ, ø og å er indledt, og Mærsk har tabt lodtrækningen om retten til navnet mærsk.dk. Vinderen blev en privatperson med samme efternavn, og sagen skal nu afgøres ved klagenævnet. I Tyskland vandt Shell en lignende sag.

6. juli 2004 kl. 11.29 | læs »

Sun dropper gratis dansk skolesucces

Den nye udgave af Suns gratis tekstbehandlingssystem Star Office kommer ikke på dansk på trods af stor succes i det danske skolesystem. Det beklager Suns danske afdeling, der i stedet opfordrer lærere og elever til at downloade den gratis danske græsrodsversion af Open Office.

6. juli 2004 kl. 10.38 | læs »

Irak hjemløs på nettet

Et firma i Texas ejer Iraks adresse på nettet - .iq. Ejeren sidder i fængsel, og alle sites med endelsen .iq er lukket ned. De amerikanske regler for håndtering af internetadresser forhindrer en hurtig overdragelse af de to bogstaver til den nye irakiske regering.

1. juli 2004 kl. 16.30 | læs »

Kun unge it-chefer outsourcer

Op mod 40 procent af de mindre og mellemstore virksomheder vil ikke outsource it-drift, viser ny undersøgelse. De "gamle" it-chefer ønsker at holde den voksende byrde tæt til kroppen.

30. juni 2004 kl. 11.15 | læs »

Forening har ikke krav på patientforening.dk

Patientforeningen Danmark har ikke ret til domænet patientforeningen.dk. Patientforeningen med navnet Privathospitalets Venner kom først til mølle og kan derfor lægge beslag på adressen.

29. juni 2004 kl. 10.52 | læs »

Direktør Niss forlader Motorola efter 16 år

Tetra-teknologien er blevet en del af Motorolas kerneforretning og tages dermed ud af hænderne på Ole Niss, der hidtil har haft det som ansvar på verdensplan. Derfor siger han farvel efter 16 år som direktør i Motorola.

25. juni 2004 kl. 11.21 | læs »