Mest for sjov

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 25. februar 2005.


Denne bog har efterhånden 16 år på bagen. Ikke desto mindre er Cliff Stolls selvbiografiske bog om, hvordan han i midten af 80'erne spillede en central rolle i arrestationen af en gruppe europæiske hackere, en af de mest fascinerende og læseværdige bøger om internetkriminalitetens tidlige barndom.
Da astronomiforsker og hobbyprogrammør Cliff Stoll i 1986 bliver arbejdsløs, tager han et job som systemansvarlig hos det californiske forskningscenter Lawrence Berkeley Labs interne it-afdeling.
Kort tid efter ansættelsen bliver han præsenteret for et kuriosum. I afdelingens ellers velfungerende regnskabssystem, er der opstået en afvigelse. Der mangler 75 cent. Det går op for Cliff Stoll at nogen med brugernavnet "Hunter" benytter Berkeley computerne til at hacke videre ind i computere på Arpanet, det oprindelige internet og Milnet, et forsknings- og militært computernetværk. Så ruller snebolden, og det udvikler sig til en hackerjagt, der spænder over flere kontinenter.
På trods af, at der er en del tekniske detaljer i bogen, vil det være en fejl at afskrive den som en fortælling alene for de it-interesserede. Stoll sørger for på en forståelig måde at forklare teknikken, og historien er skruet sammen, så enhver, der kan lide spændingsromaner, vil nyde denne bog.
Læsere med forkærlighed for computerhistorie vil utvivlsomt tage noget ekstra med sig. Historien er fra en tid, hvor alting foregik i et adstadigt tempo. Denne passage er fra bogens start:
"Printet af statistikken viste, at der var foretaget en et minuts opkobling fra en 1.200 bauds forbindelse klokken 12.33. 1.200 baud, hmm? Det siger noget. Dial-up modemer over telefonlinierne kører med 1.200 baud. Enhver ansat ville have højhastighedsforbindelser - 9.600 eller 19.200 baud".

Cuckoo's Egg er først udgivet i 1989 på forlaget Double Day og kan købes på Amazon.com for 60 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere