Ementor vil droppe dele af dansk forretning

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 29. april 2005.


Oven på et dårligt kvartalsregnskab fra Ementor, fremlægger administrerende direktør for den danske forretning, Carsten Dilling, i dag en ny strategi. Fokusering er nøgleordet.

I dag, fredag, præsenterer den nye direktør for Ementor i Danmark, Carsten Dilling, de godt 730 ansatte for den strategi, der skal rette op på økonomien hos det kriseramte selskab.
Det sker oven på en uge med et nyt ansigt i den danske ledelse, i form af salgsdirektør Stig Tiedemann, spekulationer om frasalg af flere divisioner og ikke mindst et katastrofalt førstekvartals koncernregnskab, hvor den danske del af forretningen stod for 42 millioner af koncernens samlede underskud på 79 millioner kroner.
Ved sin ansættelse 17. marts i år sagde Carsten Dilling, at han ville fortsætte den kurs, der allerede var lagt af forgængeren Claus Thorsgaard uden at rokke båden.

Nu erkender han, at den strategi ikke længere er holdbar.
- Vi må acceptere, at vi ikke formår at være det hele for alle potentielle kunder. Vi bliver nødt til at fokusere på det, som vi er gode til. Der er ting i forretningen, som vi vil vælge fra, og det vil blive et synligt, strategisk valg, siger han.
Carsten Dilling ønsker ikke at pege på de områder, der skal skilles fra forretningen.
- Det kræver en analyse af vores engagementer, siger han.
I Danmark fungerer Ementor ifølge Dilling reelt i otte-ti divisioner. Herunder managementkonsulenter, forretningsløsninger til henholdsvis SAP, Oracle og Microsoft Business solutions, systemudvikling og integration, outsourcing, en afdeling for service og vedligehold, helpdesk, kabelforretningen, der står for fiberoptik og kobberkabling til virksomheder og institutioner samt en infrastrukturafdeling, der blandt andet omfatter konsolideringsprojekter og storageinstallationer.
Områder, som det er sikkert, at selskabet satser på, er SAP-forretningen og forretningskonsulenterne. Ementor i Danmark overtog i 2000 Ernst & Young Management Consultings danske afdeling, som Dilling udtrykker tilfredshed med.
- Vi skal satse der, hvor vi har noget unikt i Danmark. Vores konsulentkompetencer er et godt eksempel. Vi skal have en forretning fokuseret på det, vi magter, og det er sandsynligvis ikke at gå i direkte konkurrence med "væg til væg" selskaber som IBM.
Analysearbejdet vil ikke nødvendigvis resultere i frasalg af aktiver. Det har en række børsanalytikere i norden ellers udtrykt spekulationer om efter denne uges regnskab. En svensk analytiker hos Standard & Poors pegede blandt andet på, at man forventede effektiviseringer i den danske forretning og ikke ville blive overrasket, hvis frasalg var en del af strategien.
Ifølge Dilling er det forhastede konklusioner.
- Der vil blive taget hensyn til de nuværende aktionærer, og vi skal fremlægge vores planer for dem og høre, hvad de synes, før vi begynder at tale om frasalg, siger han.

Billedtekst:
- Vi skal have en forretning fokuseret på det, vi magter, og det er sandsynligvis ikke at gå i direkte konkurrence med "væg til væg" selskaber som IBM.
Carsten dilling, administrerende direktør, ementor danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere